logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Legătura între cetăţenia pentru moldoveni şi migrare e artificială PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Vineri, 23 Iulie 2010 15:51

   "Orice amalgam între dobândirea cetăţeniei de către cei îndreptăţiţi din Republica Moldova şi gestionarea fluxurilor de migraţie ilegală în UE este artificial", a declarat Baconschi, răspunzând unei întrebări adresate de ziarişti. "Vreau să cred că apariţia simultană a mai multor articole pe această temă în presa din străinătate nu divulgă existenţa unei campanii de presă pe acest subiect. Noi n-am încălcat nicio normă europeană sub nicio formă, acquis-ul, şi ne-am manifestat şi în această privinţă ca stat suveran. Nu văd în ce fel crearea Agenţiei Naţionale pentru Cetăţenie, cu filialele locale şi procesarea mai rapidă a cererilor de redobândire a cetăţenie afectează în vreun fel Uniunea Europeană, cât Comisia, cât şi statele membre, a adăugat el. Ministrul a mai spus că România şi-a asumat o serie de obligaţii privind securizarea frontierei şi că primele cinci misiuni de evaluare a acquis-ul Schengen au produs rezultate pozitive. La începutul săptămânii, în presa internaţională au apărut o serie de articole în care Traian Băsescu a fost acuzat că bagă moldovenii în Uniunea Europeană prin "uşa din dos", după ce a acceptat ca numărul paşapoartelor acordate cetăţenilor din Republica Moldova să fie de 10.000 în 2010.

realitatea.net


blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.