logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
HP a inventat memoria care funcționează asemenea creierului uman PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Vineri, 03 Septembrie 2010 08:50

 Hewlett-Packard a anuntat dezvoltarea unei noi tehnologii ce va permite memoriilor pentru calculatoare sau orice alte dispozitive electronice sa functioneze asemenea creierului uman. Spre deosebire de modul in care functioneaza memoriile in prezent, prin intermediul unor circuite electronice care se inchid sau se deschid, noua tehnologie, numita "memristor", va functiona precum sinapsele din creier, potrivit lui Stan Williams, cercetator in cadrul HP, care a inceput sa lucreze la acest proiect din 1998, relateaza CNN. Memoria inventata de HP functioneaza astfel: pe masura ce electronii se muta pe chip-ul din dioxid de titan, misca foarte putin atomii, uneori nu mai mult de un nanometru. Aceste subtile miscari inregistreaza schimbarile fluxului de date. Noua tehnologie ar putea fi revolutionara, daca functioneaza exact asa cum sustin cei de la HP. Astfel, potrivit oficialilor companiei, viteza de transmitere a datelor este de 100 de ori mai rapida decat in cazul memoriei flash. De asemenea, memoria foloseste doar o zecime din energia folosita de memoriile utilizate in prezent. Acest lucru inseamna, de exemplu, ca un mp3 player ar trebui incarcat o singura data pe toata durata sa de viata, potrivit lui Williams. Daca totul merge conform planului, HP ar trebui sa puna in vanzare noul tip de memorie in urmatorii trei ani.

 ziare.com


blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.