logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Au fost descoperite fosilele unei noi specii de om PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Joi, 23 Decembrie 2010 19:01

    O noua ruda a omului modern a fost descoperita recent, dupa ce specialistii au constatat ca un deget al unui om gasit intr-o pestera din sudul Siberiei apartine unui grup distinct de oamenii de Neanderthal si de oamenii moderni. Fragmentul de os, impreuna cu un dinte, au fost gasite intr-o pestera, iar analiza ADN-ului extras a aratat ca genomul nu apartine nici neanderthalienilor si nici homo sapens, relateaza Science Daily. Cercetatorii au stabilit ca osul era vechi de aproape 30.000 de ani si ca apartine unei fete tinere. Grupul de oameni din care facea parte, numit "Sinedovan" dupa pestera in care a fost gasita fosila, a trait in Asia in Pleistocen. Echipa internationala de cercetatori condusa de Svante Paabo de la Institutul de Antropologie Max Planck arata ca denosivanii sunt rude cu Neanderthalienii si cu oamenii moderni, fiind descendenti din acelasi stramos. Mai mult, o serie de gene care apartineau acestui grup se regasesc la populatiile actuale din Melanezia, sustin cercetatorii.

ziare.com


blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.