logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Cruda realitate PDF Imprimare Email
Scris de Vasile Gaviuc   
Vineri, 24 Aprilie 2009 07:58

Noi, moldovenii,ne-am dobindit independenta, ne-am capatat dreptul la limba, avem o tara in care traim cu totii, dar nu ne-am schimbat mentalitatea.

Am scapat de intunericul Comunismului bolsevic si am ajuns, daca nu toti, la lumina democratiei capitaliste. Dar in drumul tranzitiei continua spre aceasta din urma, ne este frica sa facem schimbarea, raminind ignoranti.

Avem o Constitutie si o mare de acte normative care proclama drepturile omului, drepturile noastre fundamentale. Dar... nu ne-am invatat sa le folosim pe deplin si, cu curaj, sa cerem statului respectarea acestora.

Aceasta este Moldova. Aceasta este complexul inferioritatii noastre, al carui limita ne temem s-o depasim si sa facem cum spune Mintuitorul: "Veniti de luati lumina!". Dar totul depinde de fiecare moldovan. Dumnezeu sa ne ierte pentru intunecimea mintii noastre!


blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.