logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Săraca Moldovă... PDF Imprimare Email
Scris de V.Gaviuc   
Vineri, 22 Mai 2009 12:34

Cum o nenorocire nu vine de una singură, pe capul Moldovei s-a ivit una  cu mult mai gravă decît criza politică şi cea financiară. Avem de a face cu o secetă care se dovedeşte  mai periculoasă şi mai durabilă decît cea din anul 2007. Lipsa precipitaţiilor care devine din ce în ce mai acută începe să aibă repercursiuni asupra creşterii şi dezvoltării culturilor agricole. Şi ca efect ţăranii se vor pomeni la toamnă fără roadă, fără nutreţ pentru propriile animale de casă. Mai există şi un alt efect care va afecta economia - importurile va atinge cote inimaginabile, preţurile se vor mări vertiginos, ceea ce vor influenţa negativ buzunarele oamenilor şi aşa văduvite de bani.

Există o opinie care concluzionează, că ceea ce se întîmplă în lume, în special în Republica Moldova este  ”o pedeaspă divină ”, care are ca utilitate de a căli spiritul oamenilor, ca să revizuiască concepţia despre lume, de a le revela Adevărul Suprem ( dacă vă aduceţi aminte chiar cuvîntul ”apocalipsa” se traduce sau se interpretează, după cum doriţi, ca revelaţia). Alţii spun că apropierea unei oarecare planete Nibiru sau, şi mai nou, a Centurii Fotonice (maxima în 2012), ar cauza toate evenimentele extreme de pe Pămînt, inclusiv gripa porcină. Poate e adevărat sau nu, oricum există o cauză.

Nu vreau să sperii pe nimeni cu aceste declaraţii, dar mă doare sufletul să văd cum viaţa în Moldova devine din ce în ce ma grea, că oricîte eforturi ar depune fiecare ca să supravieţuiască, ele devin inutile în faţa forţelor naturii, în faţa chiar a lui Dumnezeu. Poate cei care sînt mai tineri şi au lucrat peste hotare pentru a face bani se vor descurca cît de cît, dar ce vor face bătrînii, invaliziii, salariaţii bugetari, orfanii şi văduvele, ale căror existenţă mizeră le sufocă? În asemenea situaţie o catastrofă umană este inevitabilă.  Ca urmare nu ne rămîne decît să ne rugăm şi ca totul să fie doar un coşmar urît.


blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.