logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Lupul îşi schimbă părul, dar năravul -ba. PDF Imprimare Email
Scris de Vasile Gaviuc   
Joi, 09 Iulie 2009 14:36

  Cîteva săptămîni bune, ştirea că Marian Lupu a „emigrat” din PCRM în Partidul Democrat din Moldova a ţinut cap de afiş. Unii au contestat această mişcare, afirmînd că este mîna lui V.Voronin, iar alţii, din contra, au considerat că este de bun augur, pornind de la premisa că fostul preşedinte al Parlamentului RM este un politician de perspectivă, cu o altă viziune politică decît cea a comuniştilor.
Marian Lupu

De mai multe ori, M.Lupu a remarcat în presă că nu datorează nimănui nimic, că este liber să acţioneze altfel în noua sa formaţiune politică, că vrea să aducă schimbarea (oare care?), că doreşte să stopeze lupta dintre partidul de guvernămînt şi opoziţie. Mai mult decît atît, noul preşedinte al PDM lasă impresia că plecarea sa din rîndurile PCRM s-a produs din cauza faptului că nu a fost propus la funcţia de preşedinte al RM şi că nu a fost susţinut de foştii colegi în procesul de reformare a partidului... Toate multe şi bune.

Singura întrebare care mi-o pun este dacă Marian Lupu a fost sincer cu cele declarate şi că acţionează doar cu bună intenţie. Mă miră mult că tace şi nu spune nimic despre proasta guvernare a ţării de către PCRM, despre gestionarea ineficientă a crizei, că nu critică anumite măsuri sau activităţi desfăşurate... Şi lista poate continua.

Convingerea proprie că M.Lupu face jocul comuniştilor este întărită de faptul că PDM, unde este preşedinte, împreună cu PPCD în anul 2005, l-au votat pe V.Voronin la postul de preşedinte al RM. De unde avem garanţia că nu va colabora cu  PCRM pe viitor? Ca urmare, se profită de personalitatea politică a fostului spicher în scopul de a atrage electoratul absentist şi cel care a acordat voturile pentru partidele mici (UCM, PSD, MAE, PNL, etc.). Şi-apoi, V.Voronin nu-i atît de prost să-l cedeze atît de uşor pe M.Lupu, fiindcă îl are cu ceva la mînă, fiindu-i lesne să-i instrumenteze un dosar, în caz de nesupuşenie, deoarece Lupu are şi el „păcatele lui”.

Partidele de opoziţie trebuie să depună maximum de eforturi pentru a contracara aceste acţiuni destabilizatoare, informînd corect populaţia, iar electoratul să nu să se iluzioneze că M.Lupu este un adevărat „salvator al Moldovei”. Fiecare trebuie să se păzească de o asemenea persoană care îi induce în eroare pe toţi cu inocenţa sa.

 


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Joi, 09 Iulie 2009 22:01
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.