logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Nasc şi la Molova Oameni... PDF Imprimare Email
Scris de Darii Sined   
Miercuri, 09 Decembrie 2009 21:23

După succesul de vara trecută la Olimpiada Tricolorului la care a luat medalia de aur la Taekwondo, Valeria Duca a decis să se întoarcă în Italia ca să ne mai uimească odată cu calităţile sale. Însă de data aceasta, cu ajutorul galeriei AmarilloArt, ne prezintă o artă care după spusele ei se combină la perfecţie cu Taekewondoul şi anume pictura.

Valeria Duca foto23 de tablouri au fost trimise în Italia pentru a fi prezentate în această perioadă.

3 dintre ele au fost expuse de pe 27 pînă pe 30 noiembrie la o importantă expoziţie anuală de artă contemporană care a avut loc în Zona de expoziţii din Reggio Emilia. Pe lîngă faptul că Valeriei ia fost oferită o poziţie centrală în incinta localului, ea mai avea un as în mîineca, și anume: a atras atenţia tuturor prin faptul că era cea mai tînără artistă prezentă la expoziţie fapt ce a stîrnit mult interesul vizitatorilor dar şi invidia colegilor.

Combinaţia culorilor şi profesionalizmul pe care îl emanau tablourile Valeriei îi făceau pe majoritatea vizitatorilor să creadă cu greu că aceste lucrări au fost pictate de un artist care are doar 14 ani. Însă aceştia rămîneau şi mai mult impresionaţi cînd aflau că Valeria a început să picteze de la 12 ani şi că în prezent colecţia sa număra în jur de 200 de tablouri multe dintre care se află deja în colecţiile private a admiratorilor talentului Valeriei din mai multe ţări.

Totodată în Reggio Emilia, pe lîngă Expoziţia anuală, a mai fost organizată şi o prezentare pesonală a tablourilor micului geniu moldovean. La deschiderea căreia, pe lîngă artişti, fotografi, poeţi şi dansatori mai erau prezenţi şi cîţiva jurnalişti interesaţi de acesta mică stea care a început să lumineze şi în Italia. Dealtfel, în zilele următoare, citind articolele despre Valeria Duca nu îţi venea nimic altceva în minte decît spusele marelui Dimitrie Cantemir: „Nasc şi la Molova Oameni...”

Cu acestea spuse, nu ne rămîne decît să urăm mult succes şi realizări Valeriei şi să adresăm mii de mulţumiri familiei Duca pentru aportul adus imaginii Republicii Moldova, de acuma şi în Italia.

 Echipa codru.org.


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Miercuri, 09 Decembrie 2009 23:19
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.