logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Sârma ghimpată de pe Prut cu ”acte in regulă” pentru a fi scoasă PDF Imprimare Email
Scris de Sined   
Luni, 21 Decembrie 2009 10:48

Primul ministru a cerut miercurea trecută Cabinetului elaborarea unui set de documente necesare îndepărtării gardului de sârmă ghimpată de la graniţa cu România. Filat consideră că este o ruşine să fie păstrată sârma ghimpată la frontiera cu o ţară prietenă, în secolul 21, când graniţele întregii Europe sunt transparente şi oamenii pot circula liber. Sârma ar trebui scoasă până pe 10 martie.Sirma ghimpata Prut

În urmă cu doi ani, membrii Consiliului raional Ungheni au elaborat un proiect de modernizare a sistemului de supraveghere la graniţă şi renunţarea la sârma ghimpată, care a fost aprobat de autorităţile din România, dar refuzat de fosta guvernare comunistă de la Chişinău. Harea a precizat că sârma ghimpată împiedica accesul la peste 2.500 de hectare de teren pe malul Prutului, care puteau fi exploatate în scop turistic. În aprilie 2008, Vladimir Voronin a avertizat conducerea locală să nu scoată sârma ghimpată de pe un segment de 80 de kilometri de frontieră moldo-română. „Voi, ăştia din Ungheni, aveţi probleme cu graniţa? Sârma ghimpată nu-i a voastră. Dacă nu vă veţi linişti, veţi nimeri în puşcărie cu tot cu consiliul vostru şi, în primul rând, preşedintele raionului!“, a spus atunci Voronin.

SURSA: UNIMEDIA


blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.