logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Cernobil si Fukushima PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Luni, 14 Martie 2011 15:10
    Accidentul de la centrala nucleara Fukushima compromite încrederea în viitorul energiei nucleare. Cutremurul devastator din Japonia poate duce la o catastrofa similara accidentului de la Chernobil, Ucraina care a avut loc pe 26 aprilie 1986.
    Expertii americani in energie nucleara au declarat ca pomparea de apa de mare pentru racirea unor reactoare nucleare, afectate de cutremurul din Japonia, este un act disperat in incercarea de a evita o catastrofa, similara celei de la Chernobil. Ei au spus ca, indiferent de maniera in care criza de la reactoarele Fukushima se va materializa, accidentul compromite increderea in viitorul energiei nucleare.
    Cutremurul de 9 grade pe scara Richter a creat o stare de urgenta la reactorul nuclear nr.1, unde simbata s-a produs o explozie carea a cauzat evacuarea a 210.000 peroane. Acum in stare de alerta se afla si reactorul nr.3, la care astazi dimineata a avut loc o deflagratie. Sistemul extern de ventilare si sistemul intern, nu mai functioneaza. Fizicianul Ken Bergeron sustine ca o astfel de situatie a fost anticipata cu teama de-acum de decenii. „Ne aflam pe un teritoriu neexplorat” – a spus expertul. Reactoarele au fost oprite, dar caldura reziduala le poate topi.
    Peter Bradford, care a facut parte din comisia americana de reglementare a folosirii energiei nucleare sustine ca daca eforturile de racire esueaza, atunci se poate ajunge la o situatie ca aceea de la Chernobil unde a fost nevoie sa se recurga la nisip si cement relateaza europalibera.
    Cele mai grava accidente nucleare care au avut loc sunt cel de la Cernobil din 1986 a carei forta a fost de 400 ori mai mare ca cea provocata in urma exploziei bombei nucleare de la Hiroshima si care a cauzat evacuarea a peste 360.000 de persoane si s-a soldat cu mii de morti in urma expunerii la radiatie si cel de la Three Mile unde reactorul nuclear din fabrica de linga orasul Harrisburg, Pennsylvania, sufera o topire partiala si in atmosfea este emanat material radioactiv.
blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Luni, 14 Martie 2011 15:33
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.