logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Criza economică și internetul PDF Imprimare Email
Scris de Armaghedo   
Duminică, 03 Ianuarie 2010 00:45
Toţi deja am resimţin şi continuăm să simţim efectele crizei financiare în offlie. Dar interesant ce efecte are această criză asupra internetului. Din cîte sunt la curent, am înţeles că internetul nu a fost prea afectat de criză în sens negativ. Ba dinpotrivă, dacă să privim în ansamblu - criza a avut efecte mai mult pozitive:

1) Mulţi au gasit în activitatea pe internet un refugiu şi o nădejde reală de supravieţuire - în special oamenii, care activau mai înainte în acest domeniu, dar cu puţină intensitate. Odată cu criza şi problemele din offline, ei au început să se ataşeze mai serios către ocupaţia din domeniul Internetului.

2) Internetul, zi de zi devine tot mai practic, mai familiar şi mai obişnuit pentru oamenii de creaţie, care pînă la momentul actual, nu prea atrăgeau atenţia la alte surse de profit. Devin tot mai populare aşa funcţii pe internet ca pictori, designeri, jurnalişti, fotografi. Chiar şi predarea (studii, lecţii adăugătoare, cursuri) prin intermediul internetului acum devin tot mai populare.

3) Datorită crizei, multe companii au început să numere mai bine finansele, calculează unde este mai eficientă reclama şi mai puţin buget, dar care să aducă rezultat mai bun. In concluzie reclama prin internet devine tot mai practică şi mai finanţată.

Acestea şi multe altele creează imaginea actuală a internetului pe timp de criză şi chiar după trecerea ei. Se poate spune sigur, că internetul este un instrument foarte practic pentru a găsi soluţii bune în stare de criză.

Dar desigur nu putem spune că criza financiară nu a avut şi efecte negative asupra internetului. în special in sfera bancară. Aici au dispărut parţial sau chiar totalmente unele domenii, care pînă la criză erau destul de populare ca de exemplu sfera de creditare. La moment această sferă pe internet se poate spune ca este moartă. Doar în foarte puţine cazuri s-a reuşit trecerea de la un produs la altul - de exemplu de la credite la depozite.

Dar în ansamblu oricum se pare că efectul crizei asupra internetului a fost şi continuă să fie doar benefic.
 

blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Duminică, 03 Ianuarie 2010 01:11
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.