logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Saturday 21st of September 2024

Home
Peste 25 000 de pacienţi trataţi la Cernobîl în Cuba PDF Imprimare Email
Scris de Plesco Natalia   
Sâmbătă, 03 Aprilie 2010 17:53
Havana, 30 mar (PL) "Mai mult de 25.000 de oameni afectaţi de explozie a centralei nucleare de la Cernobâl au fost tratate până în prezent în Cuba", a informat directorul programului de corespondent medicale, Dr. Julio Medina. "Majoritatea pacienţilor au fost copii din Republica Moldova, Belarus şi Ucraina", a declarat Medina, vechiul proiect de 20 de ani conceput de către liderul revoluţionar, Fidel Castro.
read in the original

"Cu umanitare şi gratuit, se bazează programul de reabilitare sull'asistenza plin medicale şi psihologice include, echilibrul de putere, activităţi culturale", a spus specialistul, care a fost, de asemenea, prezenţa femeilor ca o forţă majoră în dezvoltarea acestui program.

Medina a spus că pacienţii care suferă mai întâi acceptat pentru mai mult de oncohaematological boli cauzate de radiaţii, dar au ajutat, de asemenea, persoanelor cu probleme diferite, cum ar fi bolile tiroidiene, endocrine, digestive, ortopedice.

"Toate bolile suferite de persoana sunt tratate cu un nivel ridicat de rezoluţie şi un impact mare asupra sănătăţii persoanelor fizice", a spus el.

"In 20 de ani, chiar şi în condiţii economice dificile, Cuba a sprijinit şi susţinut un ajutor de urmărire specializate. La acea vreme, au efectuat şase transplanturi de măduvă osoasă, 14 rinichi şi doi chirurgi cardiovascular, printre multe alte tratamente ", a spus el Medina.

În zorii zilei de 26 aprilie 1986, o explozie a reactorului a patra a plantelor la Cernobâl din Ucraina, atmosfera a vărsat circa 200 de tone de material nuclear, cu o radioactivitate de 50 milioane Curii.

Patru ani mai tarziu, 29 martie 1990, a venit la naţiune cubanez primii 137 de pacienţi.
blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Duminică, 25 Aprilie 2010 14:59
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.