logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Saturday 21st of September 2024

Home
A trecut un an... PDF Imprimare Email
Scris de Vasile   
Miercuri, 07 Aprilie 2010 12:36

   Unii spun, că a trecut un an de la revoluție...

   Alții îi contrazic pe primii, precizînd că a fost o lovitură de stat, în care s-a utilizat forța tinerilor...

   Ultimii nu mai știu ce se creadă, și totuși crezul lor principal rămîne viața reală, o viață în care fiecare încearcă să trăiască demn, să supraviețuiască pentru a nu cădea în limita extremă a sărăciei.

   Cîștigătorii evenimentelor din 7 aprilie nu este poporul muncitor, ci politicienii de astăzi, aflați la guvernare, care au manipulat în folosul propriu situația creată. Ei, dacă au chemat lumea la un protest pașnic, trebuiau să asigure  ca acesta să nu degenereze în violență, acea violentă sălbatică, hunică, care a dus prejudicii imense bugetului de stat. Ei, dacă caută vinovați printre politiștii, securiștii și alți oameni ai legii care au maltratat și omorît, în asemenea mod să procedeze și cu tinerii care au distrus cele două edificii publice. Sau tinerii care pot fi trași la răspundere, care pot fi recunoscuți după vizionarea secvențelor video, sunt membrii lor de partid și din această cauză nu vor să se compromită? Atunci ce fel de democrați adevărați sunt ei? Nu este corect, din punct de vedere legal (prin aceasta încălcîndu-se principiile supremației legii și prezumpției de nevinovăție), ca unii care dețin funcții publice înalte, să arăte cu degetul că uite acela și ăla a bătut, a scuipat, a violat, etc., căci doar organele de drept, în special instanța de judecată poate stabili vinovăția unor persoane în evenimentele din 7 aprilie. 

   7 Aprilie - ziua în care două tabere avide de bani, putere și influență, și-au pus în aplicare planurile diabolice de manipulare ale opiniei publice, fiecare încercînd să-și etaleze rolul propriu de salvator al Moldovei. Nimeni din politicienii de astăzi, cei aflați la guvernare și cei aflați în opoziție, nu au fost cu adevărat în slujba poporului (a se citi adevărați democrați), fiecare trăgînd la plăcinta puterii, care emană un puternic miros al iluziei. O, sfîntă naivitate!


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Sâmbătă, 17 Aprilie 2010 12:13
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.