logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Pentru prima zi am `` de ocupaţie sovietice PDF Imprimare Email
Scris de CodruBot   
Luni, 28 Iunie 2010 14:12
(AFP) - Chişinău, 28 iunie - Pentru prima dată în istoria sa, Republica Moldova este astăzi sărbătoreşte ziua de comemorare a "ocupaţiei sovietice". Un eveniment care a ridicat numeroase controverse în fosta republică sovietică - apoi numit - din Moldova. De zile de la occupation''and'''was sovietice înfiinţate de preşedintele pro-occidental Mihai Ghimpu, amintind de 28 iunie 1940, când trupele sovietice au ocupat regiunea Basarabia, pe atunci parte din România. Basarabia a fost redenumită Republica Moldova de la Moscova, o ţară care a recâştigat independenţa numai în Uniunea Sovietică sa prăbuşit şi că "a fost condusă de către o Partidului Comunist până anul trecut.
read in the original

Rusia a Ghimpu deja ", a criticat iniţiativa preşedintelui, acuzat de blasphemy''and''want to''distort istoria comună.''

''Nu am nici un interes politic în spatele această sărbătoare.

Nu e o acţiune împotriva partidului comunist, dar împotriva simbolurilor sovietice din cauza pentru care mulţi oameni au fost ucişi şi multe familii din Republica Moldova au avut de suferit,''a spus preşedintele, respingând criticile la expeditor.
blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.