logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Poate că există viață și pe alte planete... PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Marţi, 27 Iulie 2010 04:24

   Misiunea Kepler a NASA a descoperit 140 de planete cu aceeasi marime ca Pamantul, iar descoperirea ofera sperante astronomilor ca ar putea exista viata pe alte planete. Corpurile ceresti au fost descoperite de observatorul spatial Kepler, care are misiunea de a descoperi planete similare Pamantului, si care monitorizeaza peste 145.000 de stele din trei constelatii din Calea Lactee, informeaza SKyNews. Potrivit anuntului, 140 dintre sutele de planete descoperite de observator ar fi de o marime similara cu cea a Pamantului. Specialistii de la NASA sustin ca este posibila si calcularea temperaturii de la suprafata planetelor si ca astfel se poate stabili daca planetele sunt locuibile sau nu. Descoperirea a dat sperante oamenilor de stiinta, care credeau pana acum ca nu exista multe planete care sunt similare cu Pamantul. Urmatorul pas este sa se afle daca aceste planete ar fi locuibile: potrivit lui Dimitar Sasselov, de la misiunea Kepler, in galaxia noastra ar exista 100 de milioane de planete locuibile si ca in urmatorii doi ani am putea sa descoperim cel putin 60 dintre ele.

ziare.com


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Marţi, 27 Iulie 2010 04:36
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.