logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Eclipsa totala de luna pe 21 decembrie 2010 PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Luni, 20 Decembrie 2010 14:14

    O eclipsa totala de Luna va fi vizibila marti in America, Europa de Vest si o parte din Asia, daca vor permite conditiile meteorologice. Multi cercetatori cred ca eclipsele de Luna sporesc rata cutremurelor datorita alinierii deosebite a astrelor ceresti, ceea ce face ca fortele de atractie sa creasca si sa destabilizeze mai usor scoarta terestra.
    Eclipsa totala va fi observabila in noaptea dintre 20 si 21 decembrie, in zona Americii de Nord, Groenlandei si Islandei. In cazul in care cerul va fi lipsit de nori, ar putea fi observata si o ploaie de meteoriti, informeaza LiveScience, care noteaza ca este foarte rar ca o eclipsa totala de luna sa coincida cu solstitiul de iarna. Prima eclipsa solara partiala din 2011 va avea loc pe 4 ianuarie, fiind vizibila in Europa, Africa de Nord, Orientul Apropiat si Asia centrala.
    Solstitiul de iarna va avea loc pe 22 decembrie, ora 01:21, ora Romaniei. Acest moment simbolizeaza inceputul iernii astronomice in emisfera nordica si a verii astronomice in emisfera sudica. Ziua de 21 decembrie ne aduce Luna Plina, vizibila toata noaptea, la ora 10:13. De fapt vom vedea Luna Plina timp de trei nopti, pe 20, 21 si 22 decembrie, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu". 

 agentia.org


blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.