logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Numărul șomerilor și persoanelor analfabete din Europa creste PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Marţi, 04 Ianuarie 2011 16:17

       În urma crizei economice mondiale șomajul și analfabetismul devin o problemă usturătoare chiar și în țările bine dezvoltate din punct de vedere economic. Un nou clasament situează Marea Britanie în urma Bulgariei și României în ceea ce privește numărul șomerilor și al persoanelor analfabete.
    În ultimii ani, dintre cele 27 de state membre UE, Marea Britanie, Franța, Germania, Belgia, Olanda si Irlanda inregistrează o crestere alarmantă a numărului de tineri someri și fără studii. În Marea Britanie peste 1,5 milioane de persoane nu au lucrat nici o singură zi din viața lor, bazându-și existența pe sistemul de asigurări sociale. Statisticile arată că în tările dezvoltate ale Uniunii Europene numărul tinerilor cu vărste intre 20 si 24 de ani, someri si fara studii este invers proportional cu valoarea indicelui economic al acestor state.
    Pe ultimele locuri în acest clasament se situeaza Portugalia, Spania, Italia și Malta.


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Marţi, 04 Ianuarie 2011 16:29
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.