logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest A început demontarea sîrmei ghimpate
A început demontarea sîrmei ghimpate PDF Imprimare Email
Scris de Plesco Natalia   
Duminică, 14 Februarie 2010 12:35

  Pe 11 februarie s-au făcut primii pași de înlăturare a gardului de sîrmă ghimpată de la frontieră cu România, care a fost instalat în anii '40 de căte regimul sovietic și care pînă azi poarta cu sine amintirile de teroare a acelor timpuri.  Pînă guvernul va hotărî ce să facă cu pilonii și sîrma demontată, acestea se vor păstra în pichetele de grăniceri. Șeful Guvernului a cerut să se acorde o deosebită atenție rezervațiilor ce se află în prejma și după sîrma ghimpată, demolarea în aceste regiuni va fi efectuată fără mașini care ar putea provoca prejudicii faunei și florei. Înlăturarea gardului va finisa la sfirșitul lunii martie a anului curent, și vor fi demontate circa 360 de km de sîrma ghimpată dintre care o cincime la Ungheni. Serviciul de grăniceri a promis că va instala un sistem modern de supraveghere a frontierei care va fi finanțat din fondurile europene.

 


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Duminică, 14 Februarie 2010 13:29
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.