logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Întîlnirea cu experții ANOFM și SPES
Întîlnirea cu experții ANOFM și SPES PDF Imprimare Email
Scris de Plesco Natalia   
Sâmbătă, 06 Martie 2010 23:18
 
 Vezi poze de la acest eveniment.

     Astăzi, șase martie, în incinta hotelului Laguna Palace,Veneția, a avut loc o întilnire între asociațiile moldovenilor din Italia, în special regiunea Veneto, cu experții Agenției Naționale pentru Ocupare Forței de Muncă (ANOFM) din Republica Moldova. La această întîlnire a fost invitată și asociația noastră, care a fost reprezentata de către trei membri: Darii Sined, Plesco Natalia și Lefter Andrei. În cadrul întîlnirii a fost pus în discuție proectul ''Consolidarea capacității Moldovei de gestionare a pieței muncii și de reîntoarcere a emigranților'' elaborat de către (SPES), Agenția Suedeză pentru Ocupare a Forței de Muncă în colaborae cu alte 12 țări din UE inclusiv și Italia.

    Pe parcursul întîlnirii, doamna Dogaru Raisa a anunțat ca pe 26 martie la Moldova va fi deschis un Call Center  prin intermediul caruia cetățenii moldveni de pe întreg teritoriu a republicii, vor putea apela gratuit de pe orice număr fix, pentru solicitații a posturilor de muncă iar chemările efectuate din exterior vor avea preț normal fără suprataxă. Pe viitor însă, se planifică organizarea unui sistem ce va permite telefonarea gratuită și din străinătate.Pe 8 mai la Padova va fi organizat un tîrg de muncă, în cadrul caruia se vor discuta propuneri de post de muncă și posibilitatea de angajare a cetățenilor moldoveni în filialele companiilor Italiene ce se află pe teritoriul Republicii noastre. Datorită investițiilor efectuate de către EU și țările membre (SPES), coordonatorii proectului au în plan micșorarea nivelului șomajului în țara, care în anul 2009 a constituit circa 5,7% și speră că prin ajutorul acordat cetățenii moldoveni emigrați se vor întoarce înapoi în țară avînd posibilitatea de a primi un salariu decent. Cei înteresați de proiect și care caută posibilități oportune de lucru, pot intra pe următoarele adrese:  www.anofm.md și www.jobmarket.gov.md 


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Miercuri, 10 Martie 2010 23:57
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.