logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Decretul Flussi 2010 pentru Italia se arată mult mai pozitiv.
Decretul Flussi 2010 pentru Italia se arată mult mai pozitiv. PDF Imprimare Email
Scris de Andrean   
Luni, 03 Mai 2010 17:21
Conform ziarului italian La Stampa sezonierele din acest an vor fi bazate pe încredere, căci, spune respectivul, Rosarno e în trecut.
Spunând sezonierile am în vedere contractele stagionale care se vor face pentru persoanele ce doresc să muncească în Italia pe o perioadă de câteva luni. Conform tot acestui ziar putem afla că după cifrele indicate la Coldiretti din Provincia Verona avem 56 la sută din străini comunitari (din Uniunea Europeană) adică români sau polonezi, 22 la sută italieni, care sunt și fruntași, apoi alte 22 % de non-europeni. Pentru acești din urmă în acest an Ministerul Muncii și Politicilor Sociale Italian a stabilit posibiltatea de a primi permisuri de munca stagionale pe teritoriul Republicii Italiene în număr de  80 mii, repartizați pe regiuni cum ar fi spre exemplu - 8820 pentru Regiunea Veneto (pentru sectoare începând cu turismul și terminând cu industria sau construcția), numarul cel mai mare e la Veronese, cu 6 mii de permisuri. Aici în agricultură la moment, 2 mai 2010, avem mai mult de 1500 cereri. Conform programărilor se va ajunge la 2500 cereri, total fiind aproximativ 10 mii de posturi (anul trecut fiind un număr de 9800).  Conform calcului făcut de Minister, nu o sa fie mari variații ale numărul definitiv de cereri, doar o majorare a doritoriilor de naționalități ca români și polonezi, fiind deja europeni și având de respectat proceduri mai simple pentru oformarea cererii, însă total invers va fi pentru moldoveni și pentru marochini. Tot odată noua lege obliga angajatorii să ofere cazare adecvată și nu cum s-a întâmplat în trecut, cazare gen mahala sau baraca. Toate acestea pentru a spori nivelul demnității persoanelor angajate și de a nu le provoca simțul rușinii de la modul în care trăiesc, astfel ca în timpul liber acestea să-și poată diversifica activitățile, socializând cu cei din jur. Însă nu este exclus ca timpul liber uneori să fie și o problemă, căci dorul de casă e mai presus decât orice altă preocupare, în așa mod mulți angajați doar pe perioada stagională ca să-și alunge plictiseala apucă străzi nu chiar plăcute. Angajatorii menționează însă că sezonul poate fi lung, începând cu căpușunile, apoi trecând la vii și în final ajungând la kiwi efectuând ultima procedură de cules în luna octombrie cei cu dorul de casă pot să se obosească mai mult psihologic decât fizic.

Pe pagina Ministerului de Interne a Republicii Italiene, secțiunea Dipartimento per le Libertà Civili e l'Immigrazione  veți găsi instrucții privitor la progrămelul SUI cu ajutorul căruia puteți înregistra cererea dumneavoastră pentru a obține un permis stagional conforma contractului făcut cu angajatorul.

[La Stampa.it]



blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.