logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Nu vă grăbiţi să schimbaţi euro în dolari sau în lei
Nu vă grăbiţi să schimbaţi euro în dolari sau în lei PDF Imprimare Email
Scris de CodruBot   
Sâmbătă, 22 Mai 2010 21:26
Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei consideră că paşii întreprinşi de Uniunea Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional în vederea susţinerii monedei europene ar trebui să aibă efect. Euro ar trebui să-şi revină definitiv într-o perspectivă apropiată. Totuşi, creşterea cursului în raport cu dolarul american, înregistrată în ultimele zile pe piaţa valutară internaţională, nu poate fi considerată durabilă. Consecinţele crizei financiare sunt încă resimţite în toată lumea, astfel că surprizele nu pot fi excluse. „Să mai aşteptăm puţin. Lucrurile se vor clarifica foarte curând”, a declarat Dorin Drăguţanu, citat de Info Prim Neo.

Guvernatorul BNM sfătuieşte persoanele fizice care îşi păstrează economiile în euro să le lase aşa cum sunt. „Cel mai bine în asemenea situaţii, când lucrurile nu sunt clare, este să aşteptaţi un pic, să nu schimbaţi euro în dolari sau în lei dacă nu aveţi necesitate stringentă. Dar nici dolarii şi leii nu este rost să-i schimbaţi în euro. Graba în asemenea situaţii se soldează neapărat cu pierderi”, a subliniat Dorin Drăguţanu.

Guvernatorul BNM a spus că, din informaţiile pe care le are, casele de schimb valutar nu au înregistrat tranzacţii mari de acest tip. Moneda europeană este schimbată în lei, dar nu este vorba de sume mai mari decât cele cu care se operează de obicei.
blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.