logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Inundații în Franța
Inundații în Franța PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Miercuri, 16 Iunie 2010 13:06

     Zece persoane au murit, iar alte opt erau date dispărute miercuri dimineaţa, în departamentul Var (sud-estul Franţei), în urma unor ploi torenţiale care au inundat mai multe localităţi, între care şi Draguignan, potrivit unui bilanţ al prefecturii, citată de AFP, monitorizată de Mediafax. "Trei persoane au decedat la Draguignan, una la Muy, una la Luc, una la Arcs şi o alta la Roquebrune-sur-Argens", a declarat subprefectul din Draguignan, Corinne Orzechowski. În timp ce salvatorii se mobilizau, unii locuitori şi copii erau blocaţi în afara locuinţelor, pe acoperişurile unor magazine din Draguignan, în imobile în care s-au refugiat sau în şcoli. La Luc, cadavrul unei femei plutea, marţi seara, pe cursul unei ape care traversează localitatea, curentul fiind prea puternic pentru a permite o intervenţie, au anunţat jandarmii. La Draguignan, locuitorii au fost surprinşi de rapiditatea cu care nivelul apei a crescut, două persoane pierzându-şi viaţa, a anunţat Prefectura din Var. "Nordul şi centrul (localităţii) Draguignan sunt sub apă. (Nivelul apei) este de câţiva metri", a declarat Corinne Orzechowski. Comunele din apropiere de Draguignan "sunt extrem de afectate", a continuat Orzechowski, care a precizat că doar bărcile şi elicopterele erau în măsură să intervină. Nivelul apei a urcat rapid cu 50 de centimetri, apoi cu 60, ulterior cu doi metri, a constatat un corespondent AFP, blocat de inundaţii la Draguignan. Aurelie Chausselin, o tânără care se pregătea să meargă să îşi ia fiica acasă, după serviciu, a declarat că a fost blocată în maşină. "Nu puteam să ies. Doi pompieri m-au scos din maşină şi am ajuns înot la acest imobil", a spus ea. Vehicule, între care camioane fără şofer, pluteau pe stradă. De la începutul intemperiilor, în noaptea de luni spre marţi, nivelul mediu al precipitaţiilor, în Var, au atins între 40 şi 80 de milimetri, şi până la 264 de milimetri în comuna Lorgues, a subliniat prefectura. Serviciile de salvare din regiune au efectuat aproximativ 600 de intervenţii. Peste o mie de bărbaţi, mulţi veniţi din departamentele vecine, au fost mobilizaţi pentru salvarea locuitorilor din acest departament şi deblocarea străzilor, dar şi opt elicoptere. Potrivit prefecturii, aproximativ 100.000 de locuinţe erau în continuare fără electricitate, la începutul serii. Precipitaţii puternice erau, în continuare, aşteptate atât în acest departament, cât şi în departamentul Bouches-du-Rhone, potrivit serviciului naţional de meteorologie, Meteo-France, care a plasat regiunea în stare de alertă. O altă consecinţă a acestor ploi torenţiale, care au inundat linii ale Societăţii naţionale de căi ferate (SNCF) la nivelul localităţii Carnoules (Var), este întreruperea totală a circulaţiei feroviare între Nisa şi Toulon până miercuri dimineaţa, potrivit SNCF.

romanialibera.ro


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Miercuri, 16 Iunie 2010 13:33
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.