logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest În Italia vor fi deschise peste 20 de secții de vot pentru moldoveni
În Italia vor fi deschise peste 20 de secții de vot pentru moldoveni PDF Imprimare Email
Scris de Darii Sined   
Duminică, 20 Iunie 2010 23:29

Unul dintre deputatii primului Parlament nu mai locuieste in tara pentru independenta careia a votat. Stefan Maimescu isi castiga, de cativa ani, bucatica de paine in Italia, alaturi de alti 180 de mii de moldoveni care muncesc acolo legal, si de inca 200 de mii - care nu au actele in regula.

Maimescu a venit acum acasa ca sa ceara Guvernului sa incheie un Acord cu autoritatile italiene pentru protectia sociala a romanilor-basarabeni, cum spune dumnealui, de acolo.

Diaspora moldoveneasca nu mai e cea de alta data. Diaspora moldoveneasca acum se organizeaza, se constituie in asociatii moldo-italiene, dar ramane sa depuna mare efort Guvernul Republicii Moldova pentru a proteja social basarabenii care lucreaza peste hotare”, a spus fostul deputat.

Voi efectua o vizita oficiala la Roma, la invitatia premierului italian, Silvio Berlusconi. In cadrul acestei vizite, vom semna acest Acord care vizeaza protectia sociala a cetatenilor nostri in Italia”, a declarat premierul Vlad Filat.

Un acord similar va fi incheiat si cu autoritatile franceze si, cel mai probabil, cu cele spaniole.

Totodata, Vlad Filat a anuntat ca la referendumul constitutional, dar si la alegerile parlamentare anticipate si cele prezidentiale, in tarile unde sunt moldoveni vor fi deschise mai multe sectii de votare.

Asa cum am promis, in tarile unde avem concetateni de-ai nostri, vom deschide sectii de votare, am identificat deja sursele de finantare si vom deschide atatea sectii cate vor fi necesare. Spre exemplu, in Italia vor fi deschise peste 20 de sectii de votare”, a adaugat premierul.

Potrivit deciziei Aliantei pentru Integrare Europeana, referendumul pentru modificarea Constitutiei la capitolul alegerea sefului statului va avea loc la inceputul lunii septembrie, iar alegerile parlamentare si cele prezidentiale se vor desfasura, concomitent, in noiembrie 2010.

[ sursa: stireazilei.md ]


blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.