logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Vladimir Voronin vrea să dea în judecată statul Român
Vladimir Voronin vrea să dea în judecată statul Român PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Vineri, 01 Octombrie 2010 13:09
Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, este nemulţumit de faptul că România „intervine în afacerile interne ale Republicii Moldova”, iar din acest motiv, partidul pe care-l reprezintă, va acţiona statul vecin în instanţele internaţionale.
Declaraţia a fost făcută de Voronin în cadrul unei întrevederi cu Comisar European pentru extindere şi politica europeană de vecinătate, Stefan Fule.
„Declaraţiile politicienilor români de rang înalt, la diferite foruri internaţionale, sfidează suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a RM. Acestea nu sunt nici comentate şi nici condamnate de reprezentanţii Alianţei de guvernare, dar nici de forurile europene. UE nu a găsit să nominalizeze pe altcineva decât Monica Macovei în calitate de preşedinte al delegaţiei interparlamentare a Parlamentului European cu ţara noastră, care la rândul său este cunoscută pentru declaraţiile tăioase în adresa Moldovei”, s-a arătat nemulţumit Voronin.
De asemenea, Voronin s-a arătat extrem de indignat de faptul că două persoane care deţin cele mai importante funcţii în stat, Mihai Ghimpu şi Vlad Filat, se declară de facto – români, fapt ce intră în contradicţie directă cu normele constituţionale ale Republicii Moldova.
La rândul său, Stefan Fule a remarcat faptul că societatea moldovenească astăzi rămâne a fi foarte divizată şi polarizată, or în acest sens este de datoria tuturor partidelor politice să contribuie la depăşirea acestei situaţii. Fule a specificat că Uniunea Europeană pledează pentru ieşirea cât mai rapidă a Moldovei din criza în care se află.
jurnal.md

blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.