logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest S-a stins din viață marele lăutar, Gheorghe Budulică
S-a stins din viață marele lăutar, Gheorghe Budulică PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Joi, 28 Octombrie 2010 21:05

    Cunoscutul lăutar Gheorghe Budulică, directorul Palatului de cultură din Ungheni, a încetat din viaţă, alaltăieri noaptea, la vârsta de 61 de ani, în urma unui stop cardiac.
    Gheorghe Budulică a revenit ,cu o zi inainte de decesul sau, din Polonia, unde, împreună cu formaţia „Struguraş” din Ungheni, a susţinut un concert extraordinar în faţa publicului. Acesta a fost ultima deplasare şi ultimul spectacol al lăutarului Gheorghe Budulică.
    Anul trecut, când a împlinit vârsta de 60 de ani, Gheorghe Budulică şi-a lansat propriul CD cu o serie de cântece lăutăreşti superbe. Fiul său – Veaceslav, cunoscut interpret al formaţiei „Premier Ministr” din Federaţia Rusă – l-a ajutat să-şi editeze acest CD.
    Localnicii spun că Gheorghe Budulică a fost modest toată viaţă şi a fost apreciat pentru faptul că şi-a iubit meseria, fiind dedicat cu trup şi suflet muzicii. A cântat în formaţia „Fluieraş” din Chişinău, dar a preferat să slujească culturii din Ungheni. Nu s-a ruşinat niciodată să afirme că provine dintr-o familie de lăutari romi, care a fost deportată în anii de tristă faimă în Siberia.
    Gheorghe Budulică a fost director al Palatului de cultură din Ungheni mai bine de trei decenii.

hotnews.md


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Vineri, 29 Octombrie 2010 12:48
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.