logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Adrian Păunescu a fost condus pe ultimul drum
Adrian Păunescu a fost condus pe ultimul drum PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Duminică, 07 Noiembrie 2010 22:33

    Duminică, poetul Adrian Păunescu a fost condus pe ultimul drum de familie, politicieni şi de cei care i-au admirat creaţiile. Slujba de înmormântare a fost oficiată la Biserica Boteanu din Capitală de către un sobor de preoţi. De aici, poetul a fost condus către cimitirul Bellu unde a fost aşteptat de câteva mii de persoane care au primit cortegiul cu aplauze. Pe o scenă amenajată aproape de intrarea pe Aleea Scriitorilor, au ţinut discursuri mai multe personalităţi: Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Varujan Vosganian, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, muzicianul Victor Socaciu, istoricul Dan Berindei, poetul sârb Adam Puslojic şi în final jurnalistul Marius Tucă. Acesta a mărturisit că Adrian Păunescu i-a fost ”ca un tată”. Drapelul cu care fusese acoperit sicriul a fost înmânat soţiei poetului.

romanialibera.ro 


blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.