logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Revoluție în Egipt
Revoluție în Egipt PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Duminică, 30 Ianuarie 2011 17:40

   Mai mult de 100 de persoane au fost ucise în timpul demonstraţiilor anti-guvernamentale din Egipt, relatează agenția de presă Reuters bazându-se pe sursele din spitale şi martori. Totodată, sursa anunță că nu există lista oficială a celor ucişi, dar cifra reală a celor morți ar putea fi cu mult diferită de cea oficială. Sâmbătă, în sudul orașului Cairo, polițiștii au împușcat mortal 17 protestatari, care au încercat să ia cu asalt două sectoare de poliţie. Alți opt activişti au fost împuşcaţi în timpul protestelor. Încă opt persoane au fost ucise în timpul ciocnirilor cu prizonierii de la penitenciarul Abu Zaabal din Cairo, care au încercat să evadeze.  68 de persoane au fost ucise vineri, în Cairo, Alexandria şi Suez, relatează Reuters. De asemenea, surse din serviciile de securitate au declarat că cel puţin şase persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au fost omorâți încă de joi, atunci când au început protestele.
    Până în dimineața zilei de astăzi, potrivit Reuters, în spitalele din toată ţara se află aproximativ 2 mii de persoane rănite. Sursele agenţiei nu a putut preciza care este procentul poliţiştilor din numărul total al victimelor. Agenţia de ştiri Interfax relatează că în aeroportul din Cairo se află circa trei mii de oameni care doresc să plece din ţara sfâşiată de proteste. Potrivit Al-Jazeera, în clădirea MAI din centrul Cairo se află lunetiști care deschid focul asupra demonstranţilor care încearcă să pătrundă în instituție.

unimedia.md


blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.