logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Cînd și de ce ar putea fi interzise coletele Italia - Republica Moldova
Cînd și de ce ar putea fi interzise coletele Italia - Republica Moldova PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Joi, 24 Februarie 2011 14:12

   Probabil ca în curînd, cetățenii moldoveni aflați cu traiul sau cu serviciul în Italia, vor uita sapoarea tradiționalelor bucate moldovnești.
    Din surse neoficiale, de pe 1 martie 2011, va fi interzisă transportarea coletelor dinspre și înspre Italia, vor fi intensificate controalele la vama dintre România și Republica Moldova, iar rîndurile vameșilor românești vor fi completate cu lucrători vamali germani si austrieci.

Cauza acestor măsuri drastice este scandalul ce a avut loc la vamele Deta, Foeni, Moravita, Naidas și în urma căruia au fost arestați peste 200 de  polițiști de frontieră și lucrători vamali. Moldovenii care trec prin aceste vămi sunt controlați pîna la bumbi de către lucrătorii din vamă, căci aceștea la rîndul lor sunt supravegheați. Unii șoferi de rută lungă care efectuează transportul coletelor si a pasagerilor, Moldova-Italia și viceversa, spun că acum selectează coletele întorcînd înapoi proprietarului cele cu mîncare sau bautură. Cantitatea maxima de vin permisă pentru transportare este de 3 litri si doar în cazul cînd proprietarul bauturii alcoolice se află în autovehicol. Se interzice transportarea produselor alimentare proaspete și a cărnii. Se intensifică și controlul la importarea și exportarea legumelor și fructelor cea ce îi vizează pe proprietarii firmelor care se ocupă cu acest tip de comerț.
    Se vor adeveri sau nu aceste zvonuri vom afla în curînd, însă ele i-au făcut mai prudenți pe șoferii care efectuează curse între Republica Moldova și Italia, a caror drum duce prin vamele românești.

 


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Vineri, 25 Februarie 2011 17:19
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.