logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Carnavalul de la Rio de Janeiro a inceput
Carnavalul de la Rio de Janeiro a inceput PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Sâmbătă, 05 Martie 2011 21:44

   Carnavalul de la Rio, care aduna in fiecare an milioane de participanti, a fost deschis oficial. Aproximativ 800.000 de turisti sunt asteptati la Rio, pentru a se alatura celor sase milioane de locuitori la festivitatile din aceste zile. Punctul culminant al Carnavalului va fi in zilele de duminica si luni, cand va avea loc parada scolilor de samba, de pe Sambadrom.

    Startul oficial al petrecerii a fost dat, ca in fiecare an, de Regele Momo, cel care este considerat Regele Carnavalurilor in numeroase tari din America Latina. Acestuia i-a fost inmanat, in cadrul unei ceremonii simbolice, cheia orasului, de catre primarul din Rio de Janeiro, moment in care distractia a primit oficial unda verde. "Declar magnificul Carnaval de la Rio deschis!" a spus Regele Momo, dupa care a intrat rapid, insotit de cateva "regine", intr-un alai care dansa samba.
    Atmosfera a devenit imediat incendiara si, pe mai multe pancarte din public, se puteau vedea mesaje precum "Traiasca regele!", "Traiasca monarhia!", "Traiasca turistii!" sau "Rio iubeste turistii!". Considerat cea mai mare petrecere din lume, Carnavalul de la Rio este un magnet pentru petrecaretii care se alatura locuitorilor orasului, bogati si saraci deopotriva, scrie AFP. Anul acesta, festivitatile vor dura pana pe 8 martie.
    In perioada carnavalului, hotelurile sunt ocupate in proportie de 95%. Hotelierii si proprietarii de restaurante se asteapta ca in aceste zile sa aiba incasari de 1,5 miliarde de reali (890 milioane de dolari). Fiecare dintre cele 12 scoli de samba care participa la carnaval investeste intre 2 si 5 milioane dolari, sume care provin din donatii, pentru pregatirile pentru marele eveniment. Prima zi a carnavalului a fost dedicata copiilor din scolile de samba. Autoritatile braziliene au decis, in acest an, sa suplimenteze masurile de securitate, pentru a-i linisti atat pe vizitatori, cat si pe localnici, cu privire la posibilitatea unor atacuri stradale, avand in vedere ca tara gazduieste Cupa Mondiala in 2014 si Jocurile Olimpice in 2016, cand se asteapta la fel de multi turisti. Pentru a asigura linistea petrecaretilor, aproximativ 50.000 de politisti au fost mobilizati. Agenti ai FBI vor stationa langa Sambodrom, in centrul orasului. Treizeci de camere de supraveghere, care au o raza 2 kilometri, au fost instalate in oras.
    Celebrarea de anul acesta a fost marcata de dificultati, dupa ce, la inceputul lunii februarie, costumele si recuzita mai multor scoli participante au ars intr-un incendiu.

ziare.com


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Sâmbătă, 05 Martie 2011 22:09
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.