logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Cei mai bogati oameni din moldova PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Duminică, 25 Iulie 2010 16:31

   Averile celor mai bogați moldoveni - din nou în atenția opiniei publice. Portalul informațional-analitic AVA a făcut un top al celor maI bogați oameni din Republica Moldova. Topul se bazează pe un studiu realizat de experţii AVA, care au evaluat frecvenţa apariţiei în mass-media, gradul de influenţă asupra deciziilor politice etc. Vedeți mai jos lista celor 30 cei mai bogați oameni din RM:

 

1. Anatol Stati
2. Nicolae Ciornîi
3. Gabriel Stati
4. Vladimir Plahotniuc
5. Ion Sturza
6. Vladimir Filat
7. Veaceslav Platon
8. Mitropolitul Vladimir
9. Ilan Șor
10. Oleg Voronin
11. Natalia Vrabie
12. Vasile Chirtoca
13. Iacob Tihman
14. Nicolae Andronic
15. Vladimir Țurcan
16. Alexandru Oleinic
17. Valeriu Pasat
18. Emmanuel Grinshpun
19. Valeriu Guma
20. Dorian Berdos
21. Viorel Țopa
22. Alexandru Pincevschi
23. Valeriu Lazăr
24. Chiril Lucinschi
25. Victor Mikuleț
26. Călin Vieru
27. Victor Șelin
28. Mihail Titov
29. Vladimir Molojen
30. Leonid Volneanschi
Potrivit AVA, este pentru prima dată când Mitropolitul Vladimir ajunge în acest top, clasându-se din start printre primii cinci. Experții au ajuns la concluzia că poziţia Mitropolitului Vladimir este explicată prin campania masivă de PR, în legătură cu proiectul politic al acestuia. Promovarea pe picior larg nu poate fi explicată printr-un ajutorul extern şi reflectă utilizarea gigantică a „fondurilor proprii”, spun experții. Se observă o tendință predominantă de politicieni, așa cum o treime din listă sunt politicieni, printre care premierul Vlad Filat, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, ministrul Tehnologiei Informaţionale şi Comunicaţiilor, Alexandru Oleinic, directorul „Registru”, Vladimir Molojen, şi patru deputaţi: Veaceslav Platon, Vladimir Ţurcan, Valeriu Guma și Călin Vieru. De această dată a fost trecut cu vederea de către experţi fostul primar al capitalei, liderul AMN, Serafim Urechean, care a avut, până nu demult, reputația unui om extrem de bogat. Poziția modestă de care se bucură Călin Vieru (locul 26) este explicată de către experți prin seria de scandaluri de familie și prin pierderile financiare în rezultatul divorțului. Următorul sondaj AVA este programat pentru luna octombrie 2010.

jurnal.md


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Joi, 03 Februarie 2011 18:38
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.