logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Saturday 21st of September 2024

Home
DATA triple cu Soli Deo Gloria PDF Imprimare Email
Scris de Plesco Natali   
Joi, 01 Aprilie 2010 22:57

Este un foarte speciale în weekend de 9-10-11 în aprilie, pentru iubitorii de muzică şi provincia Reggio, pentru întâlnirea cu Soli Deo Gloria se va tripla! Acesta începe vineri, nouă.4 la 21, în Biserica Santa Eulalia în Sant'Ilario Enza cu concertul intitulat "Muzică Preotul Roşu", care sugerează muzica lui Antonio Vivaldi ca un repertoriu de seara: o performanţă parte integrantă din primul sonate pentru vioara si continuo, op. 2 A. Vivaldi. Interpreţi de concert va fi violonist Raspanti Gabriel şi Maria Luisa Baldassari organe şi clavecin. (Nota 1)

Apoi continua Abbot e 4 zece-douăzeci şi unu de ore în Rubiera, în Biserica Sfinţilor Biagio şi Donnino concert Antinori Lorenzo, un organist, dar deja a avut loc tinerilor că va efectua un program muzical fascinant cu m usic G. Frescobaldi, JG Walther, GF Handel, G. Morandi, V. Petralia, Tatăl D. Bergamo. (Nota 2)

Şi mai târziu, în Duminica, 04.11 la 17 Biserica San Domenico din Reggio Emilia-City Historic District are una din cele mai anticipate evenimente ale sezonului 2010. Şi "de această dată un punct culminant al festivalului regizat de Renato Negri vede participarea extraordinară a" Formare vocal-instrumentală Ansamblul de muzica veche "Anton Pann" ansamblu români printre cele mai de renume international Europa de Est. Grupului opt bagheta lui Constantin Raileanu (director, voce şi percuţie), adrese de un program interesant dedicat în totalitate muzicii sacre tradiţiile româneşti şi bizantine. (Nota 3)

Un eveniment major pentru acest Soli Deo Gloria, din ce în ce îşi are rădăcinile în teritoriu a lungul anilor a determinat, în unele oraşe-catolica comunităţile non cere să se alăture iniţiativei, activând astfel şi neaşteptate noi colaborari: în acest caz este comunitare de Parohiei Ortodoxe Române "Sf. Spiridon ierarh" din Reggio Emilia, împreună cu preotul paroh parintele Mihail Ciocirlan, iar Consulatul General de la Bologna în România. Prin participarea la concert la Consul General din România de la Bologna, domnul Dan Eugen Pineta. Cu această iniţiativă, festivalul are drept scop promovarea integrării sociale şi participarea, prin evenimente muzicale de apel larg, în afară de a trăi întotdeauna scopul de a spori oraş şi provincie. Oraşul sponsor al Soli Deo Gloria, Banca Popolare dell'Emilia Romagna, în acest an adăugând Simonazzi GT Group Ltd şi Enia. Evenimentul se bucură, de asemenea, susţinerea şi cooperarea acestora Manodori Fundaţiei e Hotel Posta în Reggio Emilia. Ca de obicei, intrarea este gratuita pentru toate iniţiativele şi locuri limitate disponibile.


Nota 1.

Maria Luisa Baldassari ea a absolvit în pian, clavecin, Paleografie şi muzicale Filologie şi poartă întotdeauna o activitate de interpret de trei ori, muzicolog, organizator şi promotor de evenimente muzicale. Ea este pasionata de muzica inca din copilarie timpurie, el a studiat muzica şi dă drumul spre o carieră dedicată clavecin şi repertoriul baroc din Evul Mediu. El a regizat de mai mulţi ani, ansamblul Les Nations , c ollaborato cu diverse ansambluri şi solişti care participă la festivaluri din întreaga lume. Şi "clavecin a fost director de numeroase concerte şi spectacole de productii teatrale, inclusiv mai multe din" Euridice "de Jacopo Peri, considerat prima operă compusă, commissionatale de Fondazione Cassa di Risparmio di Padova şi Rovigo.Ha a avut loc mai multe conferinţe şi prelegeri, concerte în special pe muzică clavecin franceză şi muzică sacră de '600 italiene, şi a colaborat pe istoriografia publicaţii. Este învaţă clavecin la Conservatorio Rossini din Pesaro şi preşedinte al " Asociaţiei de organe clavecin Collegium Musicum Classense , pentru care a regizat muzică bisericească "Locuri Sfinte".

Violonist Gabriel Raspanti absolvit Conservatorul "A. Boito "din Parma", sub îndrumarea lui Paul Borciani, violonist primul Cvartetului italiene.
În 1984 el sa alăturat pbx Cvartetului, castigand premiul intai la Concursul Internaţional de Muzică
din Stresa Town (1985) şi după bursa "Camillo de Carlo Vittorio Veneto. Din 1987 el a fost membru al Trio Brahms, castigator al Concursului International de Muzica de Camera "Brahms din Hamburg, care a facut inregistrari pentru RAI şi alte reţele de televiziune europene, precum şi numeroase concerte, obtinand diploma de onoare la" Academia Chigi sub îndrumarea Trio di Trieste. Ea a fost un membru al mai multor orchestre ca prima parte (ORT, Orchestra "Arturo Toscanini" din Parma, Teatro Comunale di Bologna, Orchestra de Città di Ferrara, Ravenna Chamber Orchestra). Spre meritul său, de asemenea, mai multe inregistrari, inclusiv "Concertul dell'Albatro" P Ghedini, inregistrat live la Festivalul "Aspekte" la Mozarteum din Salzburg. Fondator, în 2002, şi dirijor al ansamblului Concentus Harmonicus, el a efectuat cu mare Barocchisti, inclusiv Lucy Van Deal şi Montanari Stefano. A colaborat cu Europa Galante, şi, de asemenea, ca prima parte, in stil baroc cu alte ansambluri de prestigiu.

Nota 2.

Antinori Lorenzo a absolvit în 2009 cu cea mai mare onoruri în organe şi experimentul Componenţa sub îndrumarea maestrului Marco Arlotti Conservatorul de Muzica "Rossini" din Pesaro, la care el este prezent, scris mai mult de doi ani de prelucrare din organe. În plus faţă de cursuri şi cursuri de master predat de profesori de renume international, a dedicat o cercetare paralelă în domeniul cercetării muzicologice şi organe vechi, în special în ceea ce priveşte teritoriul pe căile de la Pesaro. El a fost premiat la mai multe concursuri de organe câştiga în mod constant genial de la publicul si criticii. Câteva organist ani de la Catedrala Basilica of St Angelo în Vado, unde joacă un instrument construit in 1933 de celebrul constructor Tamburini Ioan (1857 - 1942) Cream, precum şi dell'Insigne Parish Collegiate Mercatello pe Metauro, pinteres care este promovarea restaurarea Vici-Martinelli. Demn de reţinut este angajamentul său la consolidarea unor manuscrise muzicale din secolul al XVII-păstrat în Biblioteca Comunale di Urbania, din biblioteca veche de Conturi Ubaldini. El lucrează în mod regulat, un organist şi clavecinistă şi muzică cu mai multe ansambluri, inclusiv Cameristi Montefeltro, atât ca solist, în duo cu cântăreţi şi instrumentişti şi acompaniator corale. program sa ocupat de concerte a văzut efectua, ca organist al Icense Barbershop Mercatello Metauro în unele dintre cele mai importante bazilici din Italia: Bazilica Sf. Petru, Basilica a Maicii Domnului de Loreto, Bazilica Sf. Francisc din Assisi Catedrala, Orvieto şi Sanctuarul La Verna. Printre parteneriatele diferite sunt cei cu Barbershop "jubila" din Candelaria, care este organist, în 2009, a fost însoţit la Bazilica Sf. Paul în afara zidurilor de la Roma, celebrarea de închidere a V-Ziua Naţională Pellegrino. Întotdeauna cu acelaşi cor însoţite în mod regulat alte sarbatori majore la Altar a Maicii Domnului de Loreto.

Nota 3.
Veche Ansamblul vocal şi instrumental "Anton Pann" (Format vocal-instrumentala de muzica veche "Anton Pann"Wink este una dintre cele mai populare complexe, la nivel internaţional din România.
Născuţi în "toamna anului 2004, la iniţiativa" Universitatea Naţională de Muzică şi Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, grupul a inceput cu cateva piese de faimosul compozitor roman Anton Pann şi a continuat cu o colecţie de Gheorghe Ucenescu, Moldova, Valahae, Caioni , Anonimus, şi Dimitrie Cantemir.
Cercetare continuă şi intensă de melodii romanesti vechi, a condus mai târziu să se extindă repertoriul muzical popoare, de asemenea, migranţi au trecut pe teritoriul românesc: turci, greci, slavi. Rezultatul este un sondaj de muzica medievala, Balcani, Europa de Est şi folklororistica.
În prezent, grupul regizat de Constantin Raileanu (director, voce şi percuţie), este format din muzicieni cincisprezece care sunt gestionate de diferite instrumente muzicale factura de Vest şi Europa de Est.

Pentru informaţii:

www.solideogloria.eu

info@solideogloria.eu


Municipalitatea din Reggio Emilia - Departamentul de Cultură şi universităţi - el nu. 0522 456249

Paterlini Patrizia - tel. 0522 456532 - 348 8080539 - @ patrizia.paterlini municipio.re.it

www.comune.re.it / cultura


Eparhia de Reggio Emilia-Guastalla - Oficiul Patrimoniului Cultural

udbce-re@libero.it



blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Duminică, 25 Aprilie 2010 14:59
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.