logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Saturday 21st of September 2024

Home
A fi român cu actele în regulă PDF Imprimare Email
Scris de Cupcea Radu   
Sâmbătă, 06 Martie 2010 22:25
Cetatenia este dreptul juridic sau calitatea unui om de a fi cetateanul unui stat. Aceasta este explicatia simpla de cetatenie in dictionarul limbii romane care pare clara si inteleasa pentru fiecare de la prima vedere. Nu este asa si in cazul romanilor basarabeni care din atotstiutele nedreptati istorice au fost zmulsi cu forta de la tara-mama Romania. O pedeapsa grea si neanduratoare cu care au trebuit s-a lupte sase decenii, in fata activei deznationalizari sovietice pentru a nu-si pierde memoria de neam, tara si grai stramosesc. Astazi se duce o lupta dificila si sofisticata pentru redobandirea cetateniei romane, mai nou cetatenia europeana. Si daca merge vorba de lupta, ea nu poate exista fara luptatori.

Unul dintre ei care ne conduce spre redobandirea identitatii se afla chiar in Craiova. Basarabeanul Adrian Cojocaru, masterand in anul II la Facultatea de ‘’Economie si Administrarea Afacerilor’’, membru al Asociatiei Studentilor Basarabeni din Craiova, este fondatorul site-ului www.vreau-cetatenie.eu . Acesta se ocupa cu publicarea celor mai utile informatii pentru redobandirea cetateniei romane, afisand stiri de ultima ora din domeniul respectiv cu o importanta majora pentru cei care au decis sa devina romani cu acte in regula. Site-ul cuprinde o gama larga de informatii care te ajuta sa pregatesti dosarul. Deasemenea site-ul contine un forum cu rolul sau aparte, care deschide diferite discutii intre romanii de pe ambele maluri ale Prutului, un pod de flori online in care reusim s-a ne dam cate o mana de ajutor.

Cu aceasta ocazie multumim colegilor care administreaza site-ul, deasemenea le uram multa bafta si succes pentru munca care o depun. Numai asa vom izbuti, “Uniti pentru un viitor mai bun !”.

Cupcea Radu – Membru ASB Craiova
blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Sâmbătă, 06 Martie 2010 23:18
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.