logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Saturday 23rd of November 2024

Home
Un proiect care te ajută să-ţi înfiinţezi afacerea ta! PDF Imprimare Email
Scris de Natalia Dontu   
Duminică, 31 Octombrie 2010 21:00

Cum să faci bani acasă, lângă familie?

Business Consulting Institute, în parteneriat cu ProRuralInvest şi Fundaţia pentru Dezvoltare Economică şi Integrare Europeană (România), au lansat un proiect special pentru a-i încuraja pe cetăţenii moldoveni care lucrează peste hotare să-şi înfiiţeze propriile lor afaceri.

 

Proiectul se numeşte “Încurajarea utilizării inovatoare a remitenţelor în investiţiile rurale productive” şi este sprijinit financiar de Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii.

Proiectul îi ajută pe migranţii reîntorşi în ţară, precum şi pe cei care beneficiază de transferurile băneşti ale acestora să-şi dezvolte capacităţi de antreprenor şi de manager şi să-şi pună pe picioare o afacere.  

Remitenţele (sau transferurile de bani de peste hotare) joacă un rol important în economia Republicii Moldova, constituind 36% din PIB. În mediul rural, ponderea remitenţelor în produsul total este şi mai mare, fiind o sursă importantă şi stabilă de venituri pentru mai mult de 25% din localităţi şi un factor esenţial de prevenire a sărăciei. Cu toate acestea, potrivit datelor statistice, doar 7% din volumul total al remitenţelor sunt investite în afaceri care să genereze noi venituri.

Pentru ca remitenţele să contribuie efectiv la creşterea bunăstării cetăţenilor şi la dezvoltarea economiei naţionale, soluţia pe care o propun autorii acestui proiect este înfiinţarea unei afaceri proprii. În acest scop, oferim celor interesaţi toată consultanţa necesară pentru lansarea şi gestionarea unor asemenea afaceri, care ar transforma remitenţele în noi venituri.

 

Cui  se adresează acest proiect?

1.  Familiilor cu situaţie materială grea, de regulă, din mediul rural, care se întreţin pe banii primiţi de la rudele lor de peste hotare, adică pe aşa-numitele remitenţe;
2. Persoanelor care au revenit acasă de la muncă de peste hotare;
3. Persoanelor care muncesc peste hotare şi trimit bani familiilor şi rudelor rămase acasă.

 

Ce raioane cuprinde proiectul?

Acest proiect se desfăşoară în regiunea centrală a Repulbicii Moldova şi cuprinde 12 raioane, după cum urmează: Anenii Noi, Călăraşi, Criuleni, Dubăsari, Hânceşti, Ialoveni, Nisporeni, Rezina, Străşeni, Şoldăneşti, Teleneşti şi Ungheni.

 

Care sunt acţiunile proiectului?

1. Întocmirea unui Studiu despre “Direcţii oportune de investire a capitalului uman şi financiar”;
2. Elaborarea “Ghidului pentru începerea unei afaceri” şi distribuirea lui în 3000 de exemplare;
3. Traininguri de lansare a unei afaceri pentru cel puţin 500 de persoane;
4. Înregistrarea şi lansarea a 100 de afaceri, cu elaborarea Planurilor de afaceri;
5. Asistenţă după lansarea afacerii pentru toate iniţiativele de afaceri, până în iunie 2012;
6. Editarea broşurii “Bune practici antreprenoriale” şi distribuirea ei în 1000 de exemplare;
7. Trei vizite de studiu în România pentru 50 de beneficiari ai proiectului.

În cadrul proiectului doritorii de a-şi lansa propria activitate de antreprenoriat vor fi instruiţi cum să-şi lanseze afacerea, vor fi ajutaţi la inregistrarea afacerii şi le va fi elaborat un Business Plan. Cei care vor dori să acceseze surse alternative de finanţare sau credite bancare vor beneficia de toată asistenţă necesară. Noilor antreprenori le va fi acordată şi asistenţă după înfiinţarea afacerii, până în iunie 2012.

 

Ce trebuie să faci ca să te înscrii în proiect?


Descarcă chestionarul din această pagină, completează-l şi expediaza-l prin email sau fax la datele de contact mentionate mai jos. Ulterior, vei fi invitat să participi la seminarele de instruire şi vei primi toată asistenţa necesară din partea experţilor noştri, în toate activităţile din cadrul proiectului.

Date de contact:


Business Consulting Institute: (+37322) 85 50 80 sau 85 50 77, Email: remitente@bci.md


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Duminică, 31 Octombrie 2010 21:22
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.