logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Thursday 19th of September 2024

Home Știri Latest Declarație pentru libertatea în Internet
Declarație pentru libertatea în Internet PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Sined Darii   
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2012 07:27

În această perioadă atît de periculoasă pentru libertatea în internet(vezi SOPA, PIPA), vine făcută publică o declarație pentru a menține libertatea in cyber spațiu. Această declarație a fost semnată, deasemenea, și de mari companii IT ca Mozilla, Y Combinator și Amnesty International și de persoane ca Alexis Ohanian(cofondatorul Reddit) și ex CTO de la Casa Albă Andrew McLaughlin.

Puteți citi declarația în limba originală(engleză)  pe situl: www.internetdeclaration.org

În continuare versiunea tradusă în română de către Sined Darii:


DECLARAȚIE

Noi suntem pentru internetul liber și deschis.

Noi sprijinim procese transparente și participative pentru a face politica pe Internet și pentru stabilirea următoarelor cinci principii de bază:

     Expresie: NU cenzurei pe Internet.
     Acces: Promovarea accesului universal la reţelele rapide şi accesibile.
     Deschidere: Menținerea Internetului ca o reţea deschisă, în care fiecare este liber să se conecteze, să comunice, scrie, citi, viziona, vorbi, asculta, învăța, de a crea și inova.
     Inovare: Protejarea libertății de a inova şi crea fără permisiuni. Nu blocaţi tehnologiile noi și nu pedepsiți inovatorii pentru acţiunile utilizatorilor lor.
     Confidențialitate: Protejarea vieții private și apărarea capacității fiecăruia de a controla modul în care datele și dispozitive lor sunt folosite.


 Orice organizație sau companie poate și este rugată să semneze această declarație.

codru.org a semnat-o! Noi suntem pentru libertatea în Internet!

În continuare originalul declarației:


blog comments powered by Disqus
 


Με την υποστήριξη του great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.