logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Thursday 19th of September 2024

Home Știri Latest Incursiune in istoria Ungheniului
Incursiune in istoria Ungheniului PDF Imprimir Correo electrónico
Escrito por Vasile Gaviuc   
Miércoles 22 de Agosto de 2012 10:42

Luni, 20 august 2012, s-au implinit 550 de ani de la prima atestare documentară a orașului Ungheni.
Cu acest prilej, la Muzeul de Istorie și Etnografie din incinta Palatului de Cultură s-a desfășurat o expoziție foto. Astfel, au fost expuse atît fotografii care reflectă diferite etape istorice din dezvoltarea Ungheniului, de la o simplă așezare rurală  la urbea dezvoltată de astăzi, precum și cele care fac parte din colecții private, de familie.
Vasile Iucal, directorul Muzeului și organizatorul expoziției, făcînd trimitere la diferite referințe biografice despre Ungheni, a accentuat faptul că creșterea rapidă a orașului s-a produs în perioada Imperiului Țarist, după anexarea Basarabiei în anul 1812, cînd a devenit o așezare de frontieră, fiind un punct de atracție pentru diferiți străini.
Vizitatorii au admirat din plin expoziția foto, la care au fost expuse și cîteva copii în format mare a unor gravuri de epocă din secolul XIX despre orașul Ungheni, în prim plan evidențiindu-se vestitul pod de cale ferată peste rîul Prut „G. Eiffel”.
Remarcăm faptul că expoziția își va avea ușile deschise pînă la 15 septembrie iar cei care doresc să rămînă cu impresii pozitive sunt sfătuiți să pășească treptele Muzeului de Istorie și Etnografie.

 Descărcați Programul Zilei Independenței şi al Hramul orașului Ungheni.

{gallery}evenimente/2012/ungheni2012august{/gallery}


blog comments powered by Disqus
Última actualización el Miércoles 22 de Agosto de 2012 10:49
 


Powered by great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.