logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Probe generale a unei nave spațiale de o nouă generație
Probe generale a unei nave spațiale de o nouă generație PDF Imprimare Email
Scris de Plesco Natalia   
Marţi, 23 Februarie 2010 16:44
   Probe generale pe rampa de lansare nr.40, Kenedy Space Center (KSC) din Cape Canaveral în Florida. Racheta Falcon 9  construită de către Space Exploration Technologies (Space X), a miliardarului Elon Musk, a finisat transportarea hangarului pe rampa de lansare. Încă sunt de efectut multe operațiuni de rutină și pregătiri de lansarea care va avea loc la sfîrșitul lui martie. Falcon 9 care are înălțimea de 54,9 metri face parte din noua generație de operatori de transport construită din fonduri private, pe care programul spațial va utiliza pentru realimentarea pe orbită joasă. Falcon va asigura Statelor Unite o ieșire în spațiul cosmic la un preț mult mai jos în comparație cu cel efectuat de către Shuttle cărui au mai rămas să efectueze încă 4 lansari și va fi scos din proiect.
   Motorul rachetei este compus din 9 motoare Merlin, proiectat de inginerul Tom Mueller și care deja funcționează pe Falcon 1. În septembrie 2008, SpaceX a fost prima companie privată ce a trimis pe orbită o rachetă cu combustibil lichid. Dupa cîteva eșecuri a fost lansat pe orbită un simulator de satelit ce cîntărea mai puțin de 200kg, realizînd cu succes o întreagă implementare. În versiunea Falcon 9, odata cu completarea tuturor testelor de control e prevăzută integrarea navei spațiale Dragon, care în noua versiune "ferry" va permite transportarea a 4 astronauți pe Stația Spațială Internațională. În urma acordului efectuat de Nasa și constructorul californian, Space X este obligată să efectueze cel puțin 12 lansări la Stația Spațială la un preț circa 120 milioane de misiunea.
blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.