logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Românii din Italia, între indiferenţă şi rasism
Românii din Italia, între indiferenţă şi rasism PDF Imprimare Email
Scris de Carlotta Mismetti Capua   
Duminică, 30 Mai 2010 19:22

Ei sunt noii cetăţeni. Integrat foarte, foarte harnici şi complet conştienţi de drepturile lor. Aşa cum spune cartea Guido Melis şi Alina Haraja.

Deşi în ianuarie 2007 au devenit cetăţeni români au aceleaşi probleme atunci când au fost doar imigranţi urate, murdare şi rele: în fapt, mai rău decât altele. Comunitate cel mai important, în teritoriu, puterea economică, coeziunea socială şi cifre, este o comunitate de care nu am auzit, şi ale căror drepturi sunt încă incomplete.

read in the original

Din această viaţă la jumătatea distanţei între indiferenţă, xenofobia şi spune legea cartea "Românii, minoritatea decisiv pentru Italia mâine" (ed. Rubbettino) a prezentat la Camera Deputaţilor de către domnul Gianfranco Fini, sociologul Luigi Manconi şi Giuliano Amato şi Giuseppe Pisanu. Cartea, scrisă de deputat al Partidului Democrat Guido Melis şi corespondent pentru Italia canal de ştiri Realitatea TV Alina Haraja este deschis partizan, dar dense în acelaşi timp, datele şi statisticile oficiale. Pentru a gândi într-o ţară în care de multe ori absurditate. În special pe români. "În partea noastră de fiare unice sunt imigranţi români au viol. În sânge", a declarat primarul Montalto di Castro PD, Salvatore Carai.


A greselilor, nedreptăţile, reclamaţii la Amnesty International, întâlniri între ambasadorii şi mass-media este umplut cu scandaluri acest raport informale cu privire la ultimii zece ani de italian obositoare româneşti. Dar cel mai important este plin de paradoxuri. Paradoxuri sunt interesante, şi a schimbării climatului politic (prezenţa Speaker al Camerei de prezentarea cartea în sine, spune foarte mult) şi introduceţi România în Comunitatea Europeană nu s-au îmbunătăţit lucrurile.

În ciuda zece ani, românii au plecat de la 80000 la 800.000 de rezidenti legali au avut nici o reprezentare politică locală, nici unul din Torino sau la Roma, şi încă zece Torino este român, zece romane este limba română. Nu este un centru cultural susţinut de către guvern sau minister al delegaţiei Socialist din orice oraş. "Paradoxal, italienii români sunt cel mai puţin informaţi despre starea lor de noi, drepturile lor", spune Alina Haria şi după 2007, lucrurile s-au agravat, în ciuda protestelor din partea reuniunilor oficiale româneşti, comerciale de televiziune celebru "Pleasure să ştie ", şi presiunea constantă a Ambasadei sine." Atât de mult, astfel că, în urma recomandării pentru informaţii non-rasiste, semnat de ziarişti italieni în 1996 şi codul de etică profesională, jurnalistă Miruna Cajvaneanu prezintă un dosar pentru Amnesty International ca fiind "Hoardei de români, violatori, criminali si convinge nu Nu este o invenţie mass-media, dar efectele sale continua, vestea cea bună nu sunt niciodată publicate., există chiar şi cărţi în biblioteca ce spun scriitorii noştri, ţara noastră este o situaţie incredibilă ", spune Haraj.



Politica pare să ignore sociologie, dar, de asemenea, statistici. Totuşi, ele sunt cu 18% de rezidenţi, muncitori, plata impozitelor, strainii care au ales Italia ca un al doilea acasă: 9% dintre ei propriile case, 13% dintre femei au început-o familie cu un italian: 2% din barbatii cu un italian. În şcolile italiene privind un student 6 este român, este a treia în rândul "membrilor cetăţenilor non-italian" universitate, deşi sunt mai puţin educaţi sindicat. Aproape 60% din accidente la locul de muncă, potrivit datelor Inail ele se referă la: şi din păcate după ce ratele european al accidentelor de muncă sa triplat, care să reflecte starea de hărţuire, şantaj şi teama cu care mai lucrează în yarzi. Sunt trist, de asemenea, la partea de sus a topuri pentru alb mort. Au treizeci biserici ortodoxe, să plătească asociaţii ale acestora sau de către acelaşi Biserica Catolică, şi un nou Vicariatul. Douăzeci de mii de companii sunt înregistrate cu o româncă titularul Camera de Comerţ, douăzeci şi întreprinderile italiene sunt situate în România. 70% din angajaţi sunt absolvenţi de universitate sau absolvenţi, şi cei care lucrează în mod regulat de lucrări, şi aproape în ordine: 2 milioane şi jumătate de euro au contribuţia lor la PIB-ul ţării în care trăiesc.

[] Espresso.repubblica.it


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Luni, 31 Mai 2010 08:15
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.