logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Universul: Stiinta vs. Creatie Divina
Universul: Stiinta vs. Creatie Divina PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Duminică, 19 Septembrie 2010 00:17
       Septembrie 2010 a debutat prin controversate dezbateri ale oamenilor de stiinta, ale unor politicieni englezi cat si a liderilor religiosi, toate iscate de declaratiile contradictorii ale teoreticianului Stephen Hawking, cu ocazia lansarii noii sale carti The Grand Design.
Este randul presedintelui Societatii Regale de Astronomie din Marea Britanie, Lordul Martin Ress, de a preciza punctul sau de vedere referitor la Univers, actul de creatie si intelegerea umana, potrivit Daily Galaxy.
Referitor la Universul cunoscut cu ajutorul telescoapelor spatiale, Lordul Martin Ress este adeptul teoriei Big Bang-ului, precizand faptul ca, momentan, cunoasterea umana se opreste la milioanele de galaxii descoperite pana in prezent.
Adept al teoriilor cosmologice actuale, astronomul Ress precizeaza, in interviul acordat publicatiei Sunday Times, ca nivelul cunoasterii umane se opreste in fata unor adevarate ziduri aflate la distante de 500-800 de milioane de ani lumina departare de Terra, intarind si ideea conform careia in cazul Universului izotrop, numai pe o sigura directie ar exista 13 astfel de bariere, aflate la distante de pana la 150 de miliarde de ani lumina.
Martin Ress lanseaza astfel o noua provocare directa specialistilor in domeniu, referitor la estimarile actuale ale varstei Universului.
Savantul englez exemplifica totul cu existenta clusterului Coma, deja observat in Univers de catre specialisti, structura care contine peste 10.000 de galaxii, intinzandu-se pe o lungime de peste 1,37 miliarde de ani lumina.
Toate teoriile cosmologice actuale au la baza conceptele "Dark energy" si "great attractors", acestea fiind dezvoltate pentru a explica in mare masura faptul ca totusi un Univers creat nu s-a raspandit in mod uniform, in acelasi ritm si pe aceleasi directii, asa cum preciza teoria Big Bang-ului.
Lordul Ress este de parere ca momentan omenirea nu poate solutiona si intelege marile mistere ale creerii Universului.
Elogiind doi mari savanti ai tuturor timpurilor, Albert Einstein si Paul Dirac, savantul englez concluzioneaza ca si daca eforturile oamenilor de stiinta s-ar incununa cu o teorie solida a formarii Universului, totusi creierul fiintelor umane nu este inca pregatit pentru a o intelege.
Astfel, el face o comparatie cu existenta unui peste in mediul acvatic, aratand ca "asa cum un peste este putin constient de mediul in care traieste si inoata, tot asa o microstructura de spatiu gol ar putea fi mult prea complexa pentru creierul uman fara un ajutor din exterior".In acelasi timp, dr. Sean Carrol, de la Centrul Moore pentru Cosmologie si Fizica Teoretica, este indreptatit sa spuna ca inca nu avem niciun indiciu referitor la creatia Universului.
In acelasi registru se situeaza si ultima carte a lui Steven Alexander, publicata in 2009, In_We Trust?, (A. DUMNEZEU, B. Darwinismului, C. Dumnezeu si Stiinta, D. Nici unul de mai sus), in care autorul se pare ca a reusit sa dovedeasca pe baza logiicii stiintei, ca daca teoria evolutiei este corecta, aceasta este totusi cea mai mare gafa stiintifica a tuturor timpurilor.
Cartea in sine ramane o provocare a stiintei versus creatia divina a lumii in sase zile, conform Genezei.
blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.