logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Twitter obligat sa acorde informatia despre utilizatorii in legatura cu WikiLeaks
Twitter obligat sa acorde informatia despre utilizatorii in legatura cu WikiLeaks PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Luni, 14 Martie 2011 23:44
    Un judecător federal american a decis vineri că Twitter trebuie să furnizeze informaţii despre persoanele aflate în contact cu WikiLeaks, aşa cum a ordonat administraţia Obama, relatează AFP. Judecătorul federal din Virginia (est) Theresa Carroll Buchanan a refuzat vineri să anuleze ordinul administraţiei, pe care l-a validat în decembrie, pentru ca Twitter să furnizeze informaţii despre conturile unui parlamentar islandez, Birgitta Jonsdottir, ale unui cercetător american în informatică, Jacob Appelbaum, şi Rop Gonggrijp, un colaborator olandez al WikiLeaks.
    Ea nu consideră fundamentată teama lor că "administraţia elaborează o cartă de contacte care încalcă libertatea de exprimare", garantată de Primul amendament al Constituţiei americane. "Tribunalul nu vede unde se încalcă Primul amendament", a apreciat Buchanan. "Cererea privind Twitter nu are ca scop să supravegheze sau să controleze conţinutul mesajelor sau numele celor care le urmăresc", a insistat ea."Nu este ultimul nostru cuvânt", a declarat pentru Aden Fine, a vocatul organizaţiei americane de apărare a libertăţilor civile care îi apără pe reclamaţi, referindu-se la intenţia sa de a se adresa unui alt judeător, al aceluiaşi tribunal, dar care să aibă autoritate asupra lui Buchanan.
    WikiLeaks a publicat pe Internet mii de documente confidenţiale privind războaiele din Irak şi Afganistan şi note provenind de diplomaţii americani aflaţi în post în lumea întreagă. Dosarul privind Twitter a creat divergenţe între Statele Unite şi Islanda, ambasadorul american din Reykjavik fiind convocat în ianuarie la Ministerul islandez de Externe.
antena3.ro

blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Luni, 14 Martie 2011 23:57
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.