logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Politica Iurie Reniţă, noul ambasador al Republicii Moldova în România
Iurie Reniţă, noul ambasador al Republicii Moldova în România PDF Imprimare Email
Scris de Andrean   
Sâmbătă, 08 Mai 2010 10:46

 Dupa aproape un an Chişinăul a primit acceptul părţii române privind numirea lui Iurie Reniţă în funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Bucureşti, au declarat surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Nominalizarea era cu atât mai aşteptată, cu cât noul ambasador al României la Chişinău, Marius Lazurca, şi-a prezentat deja scrisorile de acreditare. Ocuparea celor două posturi de ambasador, la Chişinău şi respectiv Bucureşti, este considerată o etapă esenţială pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, care au început o detensionare treptată după venirea la putere în ţara vecină a Alianţei pentru Integrare Europeană.

Întrebat când va semna decretul prezidenţial de numire a lui Iurie Reniţă în funcţia de ambasador, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a spus că aşteaptă mai întâi o hotărâre a Guvernului în acest sens.

Iurie Reniţă are 52 de ani şi este de profesie ziarist. A făcut parte din prima promoţie a studenţilor din Republica Moldova la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative din România. În perioada 1996-1999 a fost consilier la ambasada Republicii Moldova în Statele Unite, iar ulterior, în 1999 a fost consilier al ministrului de externe Nicolae Tăbăcaru. Iurie Reniţă a lucrat şi la misiunea OSCE din Croaţia, în perioada 1999-2003. În prezent este manager la compania American Tabacco.


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Mai 2010 21:40
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.