logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Începutul infernului PDF Печать E-mail
Автор: Ion Pruteanu   
28.02.2010 15:41

  La momentul actual este în toi demolarea sistemului ingineresc de frontieră, o veche și urâtă moștenire de la fostul Imperiu Sovietic, după cum se exprimă actuala guvernare, căruia îi era ca un spin în fund (iertare să-mi fie pentru expresie). Ei (guvernanții) nu au ascultat argumentele celor care spuneau să mai rabde puțin, pentru ca sârma ghimapată să fie ca o barieră de apărare a pădurilor din lunca Prutului de egoismul uman- de a lua tot pentru sine. Nici măcar populațaia nu a fost consultată de această chestiune inițiată de Guvernul Filat.

  Iată primul efect negativ: în comuna Zagarancea, s.Semeni, unii mai ingenioși, cu căruțe și instrumente de tăiat au dat iama în pădure, fără frică, cărând acasă copaci de foc, ce-i drept mai uscate, dar pe parcurs luând și arbori mai tineri. Apogeul a fost consumat ieri, sâmbătă 27 februarie, când aceste fărădelegi au fost curmate într-o anumită măsură, de 2 echipe mobile ale Serviciului de Grăniceri, polițistul de sector și pădurarul-șef, intervenind și primarul comunei, Mihail Burlacu.

  Mi-i tare frică ca peste 2-3 ani mă voi trezi cu malurile pustiite ale Prutului, fără verdeață. Domnilor guvernanți, dacă nu mă credeți, interesați-vă de urmarea operii voastre la organele de resort din r.Ungheni...


blog comments powered by Disqus
Обновлено 28.02.2010 20:50
 


Работает на great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.