logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Cine-i Jana RENIŢĂ? PDF Drucken E-Mail
Geschrieben von: Sined Darii   
Mittwoch, den 04. April 2012 um 15:29 Uhr

Din seria articolelor: Tribut moldovenilor DE TREABA.

 

¿ Cine-i fata cu părul roșcat care, in timpul trainingului de la Bologna, nu s-a lenevit să se scoale dimineață într-o zi de odihnă, să-și ia laptopul și fără nici o remunerare economică să stea liniștită în colțul auditoriului unde avea loc cel mai important eveniment pentru diaspora moldovenilor din Italia din ultimul timp?

¿ Cine e fata care răspundea cu un zîmbet modest catre obiectivul fotografului care, neintenționat, o încurca sa se concentreze asupra lucrului?

¿ Cine este domnișoara cu vocea caldă și ușor individuată în aglomerația discuțiilor aprinse între liderii asociațiilor?

¿ Cine-i persoana pe care prietenii o caracterizează ca fiind nu doar o fire inteligentă dar și un om cumsecade? Căreia nu îi place să  fie scoasă sub reflectore...


Ah da! Este Jana Reniță, care cu mult calm îmi reamintește că ne-am cunoscut deja la întilnirea din Mestre Venezia acu doi ani. Este ea, din aprilie 2009, redactorul-șef al ziarului Gazeta Basarabiei care în ultimii ani este distribuit gratuit moldovenilor din întreaga Europă. Și dacă iai varianta electronică a acestei publicații și cauți "Jana" vei găsi numele ei doar în subsolul paginei a doua, modest pe doi cm pătrați "REDACTOR-ŞEF: Jana RENIŢĂ".
Pe lîngă cele șase limbi cunoscute a mai facut şi masterul în Filologia Germanică, a lucrat ca traducător-interpret și dacă ai ocazia să ții CV-ul ei în mîină îți dai seama imediat că nu are de gînd să se oprească unde a ajuns.
Am un profund respect pentru asemenea figuri active ale disporei moldovenilor, care, în pofida lipsei de fonduri, continuă să facă voluntariat și să nu uite nici pentru o clipă că viitorul este în mîinile lor.

Îți mulțumesc Jana pentru tot ce faci. Sper sa nu te jeneze acest articol, în fine mi-am pus și eu o întrebare... Dar întrebarea vină n-are. Wink

Cu multă apreciere,
Sined.

În continuare cîteva poze cu aceasta ființă specială:
{gallery}persons/general/jana-renita{/gallery} 


blog comments powered by Disqus
Zuletzt aktualisiert am Donnerstag, den 05. April 2012 um 14:59 Uhr
 


Powered by great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.