logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Politica Notă de Guvern privind intrarea lucrătorilor sezonieri străini, în 2010, pe teritoriul italian.
Notă de Guvern privind intrarea lucrătorilor sezonieri străini, în 2010, pe teritoriul italian. PDF Imprimare Email
Scris de Andrean   
Marţi, 04 Mai 2010 15:50

Publicat în Monitorul Oficial nr 91, 20 aprilie 2010 Decretul Preşedintelui Consiliului de Miniştri din 1 aprilie 2010 privind programul de tranziţie a fluxurilor de intrare a lucrătorilor sezonieri străini şi a altor grupuri în stat pentru anul 2010. Sunt permise în Italia, din cauza ocupării forţei de muncă sezoniere, cetăţenii non-UE străini care locuiesc în străinătate într-o cotă maximă de 80.000 de unitati, pentru a fi distribuite între regiuni şi provincii autonome de către Ministerul Muncii şi Politicii Sociale.

read in the original

Taxa acoperă:

a) de angajaţi sezonieri din afara UE-Serbia, Muntenegru, Bosnia-Herţegovina, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Kosovo, Croatia, India, Ghana, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka şi Ucraina;
b) angajaţi sezonieri din următoarele ţări non-UE care au semnat sau sunt pe cale de a semna acorduri de cooperare în domeniul migraţiei: Tunisia, Albania, Maroc, Republica Moldova şi Egipt;
c) cetăţenii non-UE străini care deţin un permis de şedere pentru muncă sezonieră în anii 2007, 2008 sau 2009.

  • Ca anticipare a cotei maxime de lucrători străini care intră non-sezoniere pentru anul 2010, este permisă intrarea de 4.000 de cetăţeni străini non-UE care trăiesc în străinătate, din motive de auto-ocuparea forţei de muncă, următoarele categorii; antreprenori angajate în interes pentru economia italiană, freelanceri, partenerilor şi directorilor non-cooperative, artisti de renume internaţional şi cu înaltă calificare profesională angajat de către public şi privat, precum şi "atâta timp cât artizanii" ei provin din ţări non-UE care contribuie financiar la investiţiilor realizate de către cetăţenii săi pe teritoriul naţional.
  • În cadrul contingentului sunt permise până la un maxim de 1.500 de unitati, conversii de permise de şedere pentru studiu şi de formare din permisele de şedere pentru auto-ocuparea forţei de muncă.
  • În cadrul contingentului, având în vedere Tratatul de Italia-Libia de prietenie, Acordul de parteneriat şi cooperare semnat de 30.08.2008, sunt permise în Italia pentru motive de auto-ocuparea forţei de muncă, 1.000 de cetăţeni libian.
  • Ca un avans în continuare a cotei maxime de lucrători străini care intră non-sezoniere pentru anul 2010, sunt permise în Italia în temeiul articolului. 23 din Legea privind imigraţia, 2000 non-UE, cetăţenii străini care trăiesc în străinătate care au absolvit programe de formare profesională şi educaţie în ţara de origine.
De la 08.00 în ziua douăzeci şi unu aprilie 2010, până la 24.00 la 12.31.2010, angajatorii pot depune cererile de autorizare pentru ocuparea forţei de muncă sezonieră în decretul flux în 2010, folosind programul adecvate disponibile pentru descărcare de la site-ul Ministerul de Interne.
blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Marţi, 04 Mai 2010 16:34
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.