logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Training pentru facilitatori - impresii și păreri personale PDF 打印 E-mail
作者:Sined Darii   
2012-04-02 21:38

Voi incerca în acest articol să expun câteva impresii și păreri personale "la cald" referitor la seminarul din orașul Bologna de la care m-am întors aseară. Este vorba de un seminar formativ care a avut ca scop instruirea unor facilitatori în cadrul Campaniei de informare și sensibilizare "Nimeni nu e singur pe pământ". Mai multe informații despre această inițiativă veți afla în perioada ce urmează.
Însă aici aș dori sa vorbesc nu despre asta ci despre conlucrarea fructuoasă între liderii asociațiilor pentru moldoveni din întreaga Italie. În primul rând țin să subliniez că aceasta nu ar fi fost posibil fără ajutorul acordat de către OIM Moldova dar și fără buna organizare garantată de Oleg Josanu.
În continuare, după cum s-a exprimat Olga Coptu, "spuma" asociaților moldovenilor din Italia care au participat:

1. Mestre – Postolache Liuba (Centrul Diaspora Moldova)
2. Padova – Purci Aliona (Gazeta Basarabiei)
3. Treviso – Arapan Veaceslav (Moldinit)
4. Rovigo – Roset Elena (Insieme)
5. Bologna – Coptu Olga (Gazeta Basarabiei)
6. Brescia – Bicec Lilia (Moldbixia)
7. Reggio Emillia – Darii Sined (codru.org)
8. Torino - Viorica Ungureanu (Basarabia)
9. Torino– Olesea Chirilov (Plai)
10. Roma – Nogailic Tatiana (Assomoldave)
11. Oleg Josanu (Centrul Diaspora Moldova)


Cu siguranță asupra rezultatului pozitiv al acestei întâlniri a influențat experiența și profesionalizmul celor trei reprezentante de la OIM Moldova, Tatiana Jardan, Nelly Motriuc și Alisa Harlamova. Buna organizare al prezentărilor, echipamentul tehnic profesional cît și materialele distribuite a fost roada lucrului lor.

 Am fost ca o mare familie care s-a reunit dupa mult timp. Am avut discutii eficiente, am lucrat in grupuri, ne-am ascultat și completat reciproc.
Și după toate astea tot nu ne-am satisfăcut complet setea de comunicare și de conlucrare. Acesta se mai demonstreaza prin faptul ca pentru toti aceste trei zile au "zburat" foarte repede și despărțirea a fost într-adevăr amară. Dar cu siguranță e doar un început și în următoarele șase luni vom demonstra că împreună putem să schimbăm ziua de mâine și că ne convine să rămânem uniți.

Sined.

În continuare câteva poze făcute pe parcursul acestor trei zile:

{gallery}evenimente/training-bologna{/gallery}


blog comments powered by Disqus
最后更新于: 2012-04-02 23:48
 


Powered by great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.