logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Thursday 19th of September 2024

Home Știri Latest Replica "tupeiștilor moldoveni"
Replica "tupeiștilor moldoveni" PDF 打印 E-mail
作者:Dinu Manole   
2012-06-25 15:47

Citesc cu indignare comentariile și articolele aparute ca urmare a filmatului https://codru.org/ro/news/1-latest-news/916-moldovenii-italia-refuza-ajutorul-banesc.
  La cei care scriu vrute și nevrute vreau să aduc aminte o vorbă, care ne-a ajuns de la Seneca: "Tacerea e de aur", mai bine tăceați, decît să fiți ridicoli. Pe acei care fac diferența intre Noi și Ei(plecați peste hotare), îi invit să pună mîina pe Constituție și să vadă unul din numeroasele  articole nerespecate: art.18(1) citez: "Cetateanul R.Moldova beneficiază de protecția statului atît în țară cît și în străinătate."
  Pentru acei care fac diferența, vreau să aduc la cunostință, că un an în urmă, cînd au fost inundații în R.Moldova, doar din Reggio Emilia au fost trimise ajutoare, care depășesc suma alocată de Guvernul R.Modova pentru moldovenii din zona Italiei, afectată de seism. De acele ajutoare nimeni nu știe, pentru că atunci cînd se ajută un seamăn, se ajută din inimă, dezinteresat. Atunci nimeni nu s-a lăudat, oamenii au știut sa fie oameni.
Năpasta nu alege, iar atunci cînd nimerești la nevoie și te simți tratat ca o nulitate, este evident sa te revolți.
   Atenție, iata de ce au avut nevoie oamenii afectați de seism. De ce alți străini au avut asistența cuvenită de la statele de origine și noi nu, aceasta a fost cea mai dureroasă întrebare, la care pîna azi nu au un răspuns. Timp de 21 de ani emigratul a fost neglijat, s-a vorbit despre el ca un eventual investitor, dar nicidecum ca o persoană, care face sacrificii și care întîlnește o sumedenie de dificultăți, de care NIMANUI nu-i pasă.

Dinu Manole


blog comments powered by Disqus
 


Powered by great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.