logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Ianukovici și Medvedev au împărțit Republica Moldova PDF Imprimare Email
Scris de Sined   
Miercuri, 19 Mai 2010 22:09
Un deputat ucrainean, membru al Blocului Iulia Timosenko, sustine ca presedintii Viktor Ianukovici si Dmitri Medvedev au ajuns la o intelegere ca Transnistria sa devina parte a Ucrainei.

Administratia prezidentiala de la Kiev a respins declaratiile si le-a catalogat drept o provocare, informeaza Kyiv Post.

"Este o provocare ca si celelalte din partea BYT", a declarat Hanna Herman, adjunctul sefului administratiei prezidentiale din Ucraina, adaugand ca gruparea din jurul Iuliei Timosenko nu suporta sa vada adevaratele succese ale Ucrainei in materie de politica externa si vrea sa perturbe procesul de iesire a Ucrainei din criza.

Potrivit presei ruse, Bilorus a afirmat ca, in urma intelegerilor secrete dintre presedintele rus si ucrainean, Transnistria ar urma sa devina parte a Ucrainei, iar Republica Moldova ar intra in sfera de influenta a Rusiei.

"De fapt, noua conducere a Ucrainei a adoptat o noua pozitie privind Transnistria, care este de fapt pozitia Rusiei. In ciuda declaratiilor despre nevoia pastrarii intergritatii teritoriale a Republicii Moldova, pozitia Ucrainei s-a schimbat. Nu este un secret ca statul considera necesara aceasta pozitie: luati Transnistria si dati-ne Moldova", afirmase Bilorus, potrivit jurnalistilor rusi.
blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.