logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Thursday 19th of September 2024

Home
Decretul fluxurilor 2011, când, cum şi care pot face o cerere pentru ocuparea forţei de muncă? PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Miercuri, 05 Ianuarie 2011 09:39

Before read this article, you can try Pomodoro Technique.

Actualizarea. Pentru a vedea rezultatele: Rezultate fluxurilor de 2011, a verifica on-line

În aceste zile, care ne separa de click zile la 31 ianuarie 2011, Progetto Melting Pot Europa se va deschide întotdeauna o fereastră specială, plină de informaţii, actualizări, sfaturi şi documentele referitoare la ordinea fluxurilor pentru anul 2010 operaţional în următoarele săptămâni.

read in the original
  Atenţie! Informaţii şi consiliere conţinute aici sunt furnizate până la adoptarea de circulare ministeriale speciale precizează în detaliu mai mare prcedure
Cine poate "aplica?
Problema de a angaja un lucrător non-UE care locuiesc în străinătate pot fi făcute de către angajator, care poate fi:
- O persoană fizică, un cetăţean italian, un cetăţean UE sau a unui cetăţean non-UE (deşi ministerul nu a fost încă indicat dacă va trebui să demonstreze posesia unui permis de şedere pentru fluxuri CE pe termen lung, aşa cum a făcut pentru decretul 2008 sau amnistie pentru 2009).
- Sau o persoană juridică, care este o afacere "
CINE POATE "FI LUATE?
Cererile pentru ocuparea forţei de muncă pot fi făcute împotriva non-UE, cetăţenii străini care locuiesc în străinătate sau, cel puţin în mod regulat prezent în Italia cu un permis de şedere nu permite presupunerea că (turism, afaceri, articolul 27 nu este convertibil, etc ). În acest din urmă caz, lucrătorul în cadrul contingentului va reveni în continuare în ţara lor de origine pentru a primi viza.
Dar este cunoscut faptul că ordinul este, totuşi, să fie cea mai mare parte utilizate pentru recrutarea de lucrători deja ilegal în ţară
Pot fi depuse până la 98080 aplicaţii distribuite după cum urmează:
- 52080 în favoarea lucrătorilor străini să fie angajaţi în orice sector (inclusiv munca la domiciliu) de la:
4500 cetăţeni albanezi
1000 algerian
2400 cetăţenii din Bangladesh
8000 cetăţeni egipteni
4000 cetăţenii Filipine
2000 resortisanţi Ghana
4500 resortisanţii marocani
5200 cetăţenii Republicii Moldova
1500 nigerieni
1000 cetăţenilor pakistanezi
2000 de cetăţeni senegaleze
80 cetăţeni somalezi
3500 din Sri Lanka
4000 resortisanţii tunisieni
1800 cetăţenii indieni
1800 cetăţenii peruvian
1800 cetăţeni ucraineni
1000 cetăţenii din Niger
1000 cetăţenii din Gambia
1000 cetăţenii altor ţări din afara Uniunii Europene să încheie acorduri pentru a reglementa fluxurile de intrare şi de procesul de readmisie
30000 cereri pentru recrutarea lucrătorilor în activitatea internă şi de îngrijire personală şi de îngrijire pentru persoane din ţări care nu sunt enumerate mai sus.
16000 cazuri de conversie sau de intrări specifice (4.000 intrări pentru cetăţenii non-UE în străinătate, care au absolvit un program de formare profesională şi educaţie în ţara de origine şi 500 de descendenţi de gradul al treilea rezident italian cetăţenilor în Argentina, Uruguay şi Brazilia)

 

Cum se aplică?
Creanţe pot fi depuse de către persoane fizice (pentru un maxim de 5 întâlniri), sau cu sprijinul asociaţiilor industriale. Cererile trebuie depuse folosind procedura on-line prin intermediul site-ului Cererile www.nullaostalavoro.interno.it sunt jucate la prefectura de reşedinţă al angajatorului, sau în cazul în care este stabilită întreprinderea sau în cazul în care va exista executarea de lucrări.
Atenţie! La site-ul Ministerului au fost recent modificate. Nu mai apoi va trebui să descărcaţi orice formă şi orice software de pe computer, dar puteţi face la cererea prin introducerea de date în domeniile de pagini online.
Când mă pot posta intrebari?
Cererile, în special pe portalul Ministerului de precompilate vor fi trimise în trei etape distincte:
- Luni 2011-01-treizeci şi unu, la ora 8.00 pentru 52080 lucrătorii din toate sectoarele de persoane de pe lista de state (Albania, Algeria, Bangladesh, Egipt, Filipine, Ghana, Maroc, Moldova, Nigeria, Pakistan, Senegal, Somalia, Sri Lanka, Tunisia, India, Peru, Niger, Gambia)
- Miercuri doi-02-2011, la 8,00 pe peste 30.000 de muncitori angajaţi în restul ţărilor doar sectorul de muncă pe piaţa internă.
- Joi 2011-2-trei, la ora 8.00 pentru toate celelalte cereri care:
3000 permise de şedere pentru a studia in-residence ocuparea forţei de muncă
3000 permise de instruire practică şi ocuparea forţei de muncă în RP
4000 permise de muncă pentru ocuparea forţei de muncă sezonieră în RP
1000 permis de şedere CE pentru rezidenţi pe termen lung emise de către un alt stat pentru ocuparea forţei de muncă PDS
500 PDS CE pe termen lung emise de către un alt stat membru de permise de şedere pentru auto-ocuparea forţei de muncă
4000 intrări pentru cetăţenii non-UE în străinătate, care au absolvit un program de instruire şi educaţie
500 descendenţi de gradul al treilea rezident italian cetăţenilor în Argentina, Uruguay şi Brazilia.
În 2007, timp de referinţă de depunere a cererilor a fost serverul de timp al Institutului de Electronic Nazionale Galileo Ferraris din Torino, www.inrim.it. Acţiuni disponibile va rula după primele minute de la momentul trimiterii. Decretul va fi, în orice caz, valabil timp de 6 luni de la data publicării.
CERINŢE PENTRU ANGAJARE
- Locuri de cazare
Angajatorul trebuie să precizeze modalităţile muncitorului cazare şi nu va fi necesară sau solicitată să indice adecvarea de cazare.
Acesta va fi apoi invitat să clarifice, în cazul în care cazarea se acordă de către angajator, în cazul în care acest lucru se întâmplă la nicio taxă sau comision, şi, eventual, prin deducerea salarizare înainte de limita maximă de o treime.
- Venituri
munca la domiciliu, muncitorii domestici şi îngrijitori
Cererea trebuie să includă auto-certificare de următoarele informaţii:
- Existenţa unui venit minim de angajator exclusiv taxa, o sumă cel puţin dublu faţă de valoarea salariului anual plătit lucrătorului de a lua, plus orice contribuţiile aferente
Venitul minim a angajatorului poate rezulta, de asemenea, din suma veniturilor familiilor care locuiesc cu sau, dacă nu vii până la gradul întâi.
- În cazul în care cererea se referă la recrutarea unui asistent de familie / de îngrijire la domiciliu (persoanele care îi îngrijesc) trebuie să indice numele persoanei care va beneficia de îngrijire dependente.
În caz de condiţii care nu sunt auto-suficiente pentru certificabile boală sau invaliditate, NU vor fi furnizate pentru deţinerea de un venit minim de către angajator.
Companii
În schimb, cu toate acestea, întreprinderile nu au nevoie de un venit minim, dar trebuie să demonstreze capacitatea companiei indică veniturile impozitul pe venit anul trecut. În cazul în care societatea a fost recent înfiinţată, şi nu au încă finalizate primul exerciţiu fiscal, şi nu a existat nici o referire la o declaraţie fiscală, puteţi indica cifra de afaceri a ajuns până în momentul de transport de PRApolitică, sub rezerva că la latitudinea serviciului în cauză va face apoi, odată finalizat prima fază a anchetei şi de arhivare a practicii informatică, care necesită documentaţie suplimentară (buget). În orice caz, şi, prin urmare, indiferent de venit sau venituri a angajatorului, angajatul trebuie să primească un salariu de nu mai puţin decât cel prevăzut în ceea ce priveşte funcţiile exercitate de categoria Colective Naţionale. Programul de lucru nu trebuie să fie mai mică de 20 de ore pe săptămână.
Documente utile
Cererea nu trebuie să fie ataşat la orice document electronic, dar vor avea nevoie doar pentru a introduce datele deţinute în câmpurile corespunzătoare. Numai după Verificarea că existenţa a cotelor disponibile, iar atunci când veţi apela la One Stop Shop vor fi prezentate documente.
Va fi, în orice caz, necesare şi utile:
- Companie Numele companiei
- Numărul Inps companie
- Detalii cu privire la reprezentantul legal
- Carte de identitate a angajatorului (paşaport sau o calificare echivalentă în cazul în care alte cetăţean non-UE)
- Permis de şedere în caz de angajator non-UE)
- Certificarea de înregistrare a naşterilor (Decretul 30/2007) (în cazul comunităţii angajatorului)
- Carte de identitate a persoanei dependente pentru a asista
- Codul Fiscal
- Adresa, locul al raportului de muncă
- Adresa de cazare alocat angajat
- Cud sau decontul de taxa pe ultima foaie de afaceri sau de echilibru
- Stamp de la 14, 62 €
CINE POATE NU "IMPLICAT fi trecut?
Consolidare Legea privind imigraţia, articolul 4 prevede că nu intră pe teritoriul statului străinilor considerat o ameninţare la adresa ordinii publice sau securităţii statului sau care au fost condamnate, chiar dacă sentinţa nu este definitivă, şi, deşi a avut loc ca urmare a vinovăţiei pentru crime în conformitate cu articolul 380, alineatele 1 şi 2 din Codul de procedură penală, sau pentru infracţiunile care implică droguri, libertate sexuala, de facilitare a imigraţiei ilegale şi a emigrării clandestine în Italia din Italia în alte ţări sau pentru infracţiuni care implică recrutarea de persoane pentru prostitutie sau exploatarea prostituţiei minorilor care urmează să fie utilizate în activităţi ilegale, precum şi străini condamnaţi de către judecătorească definitivă pentru o infracţiune referitoare la protecţia dreptului autor.
Implicatii deosebite a ordinelor de expulzare sau condamnări anterioare pentru non-conformitate cu ordinea de chestor vedea Ostatività artciolo de expulzări şi condamnările pentru infracţiuni de Att. Guido Savio.
DUPĂ DEPUNEREA
Unităţile disponibile sunt mult mai mici decât cererile de numire trimise de angajatori. Cererile sunt luate în considerare în ordinea sosirii, care este de ce trebuie să trimită cererea în timp util, deoarece minute mai devreme de ora şi data specificată în decret.
Cererile sunt revizuite de către Biroul Unic pentru Imigrare printr-o ancheta care implică de Muncă că verifică valabilitatea termenilor contractuali şi condiţiile cuprinse în cerere şi locale, Departamentul de Politie pentru a verifica orice nereguli în reşedinţă a angajatului care trăiesc în străinătate sau orice procedurile penale împotriva angajatorului.
OSS pot pretinde dreptul de a solicita angajatorului de documente suplimentare, dacă se consideră informaţii neclare sau insuficiente în cerere.
La finalizarea anchetei (40 de zile în funcţie de consolidat, chiar mai mult decât un an în practică) birou unic pentru probleme de imigrare, sau refuză, clearance-ul de recrutare, şi avertizează reprezentantul italian din ţara de reşedinţă muncitor.
Permisiunea este acordată angajatorului care se angajează să livreze la angajat sau, dacă este necesar în aplicare, şi de radiodifuziune one-stop pe nimicpreveni reprezentant italian din ţara de reşedinţă a lucrătorului, care va merge să se aplice pentru viza de intrare în scopuri de ocuparea forţei de muncă.
Vă rugăm să reţineţi: autorizaţie pentru recrutare va fi valabil timp de şase luni. Pentru orice prelungire ar trebui să se aplice la Prefectura, care a emis-o.
În cazul în care angajatul este necesar ca această ipoteză este ilegal pe teritoriul italian
Deşi nu este prevăzut de lege, se întâmplă frecvent ca un lucrător pentru apelarea ipoteza este deja acolo, ilegal, pe teritoriul italian. În acest caz, procedura de fluxurile de decret în mod necorespunzător acţionează ca un mecanism de regularizare.
În cazul în care angajatorul ajunge nici un impediment pentru ocuparea forţei de muncă, angajatul trebuie să se întoarcă în ţara sa de reşedinţă în străinătate pentru a colecta de viză de muncă. Tu nu poate recruta, să nu mai vorbim de a cere permisiunea de şedere pentru muncă, şedere în Italia, dar avem nevoie să se întoarcă acasă şi să obţină o viză de muncă.
De ieşire de pe teritoriul italian poate afecta procesul de "regularizare", ele nu ar trebui să fie raportate la ieşirea din ţară.
După clearance-ul - Intrarea în Italia
După clearance-ul (care urmează să fie trimis la un străin), străinul va călători în termen de 6 luni pentru a retrage de viză perss Consulatul Italian în ţara de origine. Ca urmare a vizelor naţionale de străini pot intra in Italia.
Termen de opt zile de la data de lucrătorul trebuie să meargă la magazin one-stop de expertiză pentru îmbunătăţirea a contractului de şedere (sau cel puţin a face o programare). module Contestualemtne vor fi livrate la transmiterea cererii pentru eliberarea autorizaţiei.
Odată cu primirea cererii va:
- Cerere pentru a fi înregistrate
- Încheie un contract de muncă
- Semnarea unui contract de închiriere sau orice alt contract
- Alăturaţi-vă Serviciului Naţional de Sănătate
- Introduceţi şi să părăsească ţara în anumite condiţii (a se vedea dosarul de card)
CONVERSIE
Pentru prevede posibilitatea de a converti într-un permis de şedere pentru ocuparea forţei de muncă, prin verificarea existenţei unei unităţi disponibile:
- 3.000 de permise de studiu
- 3.000 de permise de instruire practică şi
- 4.000 permise de muncă sezonieră (pentru cei de la doua vizitatorilor în Italia pentru munca sezonieră)
- 1.000 permis de şedere CE pentru rezidenţi pe termen lung emise de către un alt stat membru
Acest lucru ar putea necesita transformarea într-un permis de şedere pentru auto-ocuparea forţei de muncă:
- 500 PDS CE pe termen lung emise de către un alt stat membru
Sunt excluse de la verificarea existenţei a acţionarilor de permis de şedere pentru studii, care au atins vârsta legală în Italia sau au finalizat studiile în Italia. Pentru ei este posibil să se depună o cerere de transformare, în orice moment al anului.

 


blog comments powered by Disqus
Ultima actualizare în Sâmbătă, 06 August 2011 15:05
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.