logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Tainele universului intr-o galaxie batrina PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Joi, 14 Aprilie 2011 14:23

   Astronomii au descoperit o galaxie indepartata ale carei stele s-au nascut neobisnuit de devreme in istoria cosmica, respectiv la doar 200 de milioane de ani de la Big Bang. Echipa de savanti a facut descoperirea cu ajutorul telescopului Hubble, descoperirea fiind confirmata apoi de telescopul Spitzer, al Nasa. In ceea ce priveste distanta pana la galaxie, aceasta a fost calculata cu ajutorul Observatorului din Hawaii, conform The Daily Galaxy.

    Galaxia studiata s-a format la doar 200 de milioane de ani dupa Big Bang, a declarat Johan Richard, coordonatorul studiului. Descoperirea este importanta pentru ca darama multe teorii care se refera la perioada in care s-au format si au evoluat galaxiile in primii ani ai Universului, a mai spus acesta. Aceasta descoperire ar putea explica, totodata, felul in care Universul a devenit transparent pentru razele ultraviolete, in primul miliard de ani dupa Big Bang.
    Desi nu este vorba despre cea mai varstnica galaxie detectata vreodata, o alta studiata anterior fiind chiar mai batrana decat aceasta cu cateva milioane de ani, aceasta prezinta cu totul alte trasaturi comparativ cu alte galaxii indepartate observate pana acum, au mai explicat savantii. Galaxia se afla la o departare de 12,8 miliarde de ani-lumina fata de Terra si continea, in momentul realizarii observatiilor, la 950 de milioane de ani dupa Big Bang, stele in varsta de circa 750 de milioane de ani.

ziare.com


blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.