logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Şase din 10 muncitori pe piaţa internă se luptă pentru a avea un contract periodic
Şase din 10 muncitori pe piaţa internă se luptă pentru a avea un contract periodic PDF Imprimare Email
Scris de Darii Sined   
Duminică, 18 Iulie 2010 18:48

61,8% din muncitorii domestici şi îngrijitorii de lucru într-un mod neregulat. 39,2% este în întregime în negru, în timp ce 22% se va descurca într-o junglă din relaţii ilicite în ceea ce priveşte contribuţiile, cu plăţi de multe ori mai puţin decât timpul efectiv lucrat. Studiul vine de la un studiu interesant de Censis, în colaborare cu Ministerul Protecţiei Sociale, "Acordarea casa de siguranţă. Riscuri şi de prevenire a lucrătorilor pe piaţa internă ", prezentat la CNEL, care arată că nivelul de nereguli în Sud să crească la 72,7% şi 58,8% din lucrătorii casnici care pretind a fi complet neregulate şi 13,9 % parţial neregulate.

read in the original

În termeni de evaziune fiscală, în 100 de ore lucrate sunt doar 42.4 sau pentru care contribuţiile sunt plătite efectiv. Aproape 6 din 10 de ore sunt fără nici o formă de acoperire de securitate socială, în afara cadrului de norme, măsuri de protecţie şi de garanţiile prevăzute de lege. Fenomenul este mai lovească lucrătorii neregulă tineri (este total ilegal la 56,3% din cei sub 30 de ani) şi fără experienţă. În plus, contrar a ceea ce s-ar putea crede, sunt italienii să se implice mai mult în fenomen: 53,9% de lucru complet în negru, comparativ cu 34,7% din străini.

Studiul de Censis, apoi apare ca 412mila sunt 2 milioane de familii care folosesc serviciile de ajutoare naţionale, în 90% din cazuri în exclusivitate. O armată a cărei număr din ultimii ani a crescut exponenţial, şi a ajuns în 2009 la 538mila parts un milion, o creştere datorată la regularizarea eficientă a 50000 de unităţi faţă de anul precedent.

Donna, un tânăr imigrant, este profilul lucrătorului interne medie care se desprinde din studiul, efectuat pe un eşantion de 997 lucrători. 71,6% din angajaţi sunt, de fapt, compusă din străini, în principal din Europa de Est, România (19,4%), Ucraina (10,4%), Polonia (7,7%) şi Moldova (6 , 2 la sută). Dar există, de asemenea, numeroase filipinezii (9 la sută). 51,4% au fost sub 40 de ani.

Continuaţi lectură pe ilsole24ore.


blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.