logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home Știri Latest Pașapoartele non- biometrice pot fi perfectate încă un an de către moldoveni de peste hotare
Pașapoartele non- biometrice pot fi perfectate încă un an de către moldoveni de peste hotare PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Miercuri, 26 Ianuarie 2011 15:45

    Lipsa oficiilor de perfectare a paşapoartelor biometrice peste hotarele Republicii Moldova ar putea crea un mare disconfort pentru cetăţenii moldoveni aflaţi în străinătate. În aces sens, Guvernul a aprobat astăzi, 26 ianuarie, un proiect de lege care prevede prelungirea perioadei de obţinere a paşapoartelor biometrice pentru cetăţenii de peste hotare.
    Potrivit ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, dacă în Republica Moldova, în fiecare raion şi localităţi urbane există oficii de perfectare a paşapoartelor, oficiile consulare sau misiunile diplomatice nu sunt dotate cu echipamenul necesar pentru a perfecta paşapoarte biometrice.  "Modificarea legislativă propusă intenţionează să asigure această perioadă de tranziţie - 1 an de zile - pentru cetăţenii noştri aflaţi peste hotare, şi care nu pot să revină în ţară pentru a fi documentaţi cu paşapoarte electronice cu date biometrice", a precizat Filip.
    Ministrul a mai declarat că în această perioadă, Guvernul va asigura posibilitatea de documentare cu paşapoarte electronice ale cetăţenilor noştri aflaţi peste hotare, inclusiv în oficiile consulare şi misiunile diplomatice ale Republicii Moldova.

unimedia.md


blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.