logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Thursday 19th of September 2024

Home News Latest De ce este cannabisul ilegal?
De ce este cannabisul ilegal? PDF Print E-mail
Written by Sined Darii   
Wednesday, 05 September 2012 09:03

Se presupune că marijuana este ilegală din motive medicale și guvernamentale, precum că guvernul ar vrea să protejeze populația de acest “drog periculos”. Numai că în realitate, lucrurile stau puțin diferit.

Ce trebuie să știm despre cannabis?

1) Dependența fizică dată de această plantă nu a putut fi demostrată medical până în prezent.

2) Are beneficii medicale nemaipomenite.

3) Este imposibil să faci supradoză de marijuana, adică nu poți muri de la marijuana, cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla este să adormi si să ți se facă poftă de ceva dulce.

4) Comparativ cu alcoolul, scade pulsul și presiunea arterială.

5) Are cam 25.000 de întrebuințări, fumatul fiind doar cea mai promovată de massmedia, se mai poate folosi ca și țesături, ulei, combustibil, medicamente, vopsea, condimente,  etc.

6) Tutunul este mult mai nociv decat canabisul.

7) Din 1.5 hectare de cânepă se poate face hârtie cât din 4 hectare de pădure.

8) Consumul responsabil de cannabis are efecte psihoterapeutice pozitive dovedite medical.

9)  Uleiul de cannabis scade nivelul de colesterol din sânge și întărește imunitatea.

10) Din sâmburii de cânepă se poate fabrica combustibil. Dintr-un hectar de cânepă poți obține până la 8000 de litri de combustibil.

11) Cannabisul datează în istorie încă de acum 10.000 de ani.

12) Există numeroase țări care au ca tradiții fumatul canabisului.

13) Există peste 50 de state unde cannabisul este legal sau tolerat.

14) Cannabisul nu a fost ilegal dintotdeauna, primele legi împotriva sa nu au au nici 100 de ani vechime.

Spre exemplu cânepa a devenit atât de importantă în Anglia în secolul al 16-lea încât regele Henry al VIII-lea a aprobat o lege în 1553 prin care îi amenda pe fermierii care nu creșteau cannabis. Iar în America a existat o perioadă în care puteai plăti impozitele cu iarbă(cânepă), în 1850 în SUA existând mai bine de 8000 de ferme de cânepă.

Primul motor diesel a fost construit să funcționeze cu uleiuri vegetale, în 1930 Henry Ford a produs un automobil care era 70% dintr-un material plastic, produs din cânepă și binențeles conceput să funcționeze cu gazolină extrasă din cânepă.

Picturile unor artiști precum Rembrandt sau van Gogh au fost realizate pe pânză făcută din cânepă.

Cannabisul este periculos pentru marile companii, nicidecum pentru populație.

Cannabisul este periculos pentru marii producători de alcool, tutun, produse farmaceutice și alte chimicale, afaceri de sute de miliarde de dolari. Legalizarea cannabisului ar aduce în pragul falimentului aceste companii. Drept urmare guvernele recurg la dezinformarea populației pentru a nu pune în pericol afacerile marilor producători de otrăvuri.

În 1937 compania petrochimică DuPont a început fabricarea plasticului din petrol și cărbune, ca și alte produse sintetice precum celofanul, metanolul, celuloza, nailonul, etc. Potențialul natural al cannabisului fiind înlăturat.

Mass-media contribuie constant la manipularea populației împotriva cannabisului.

La sfărșitul anilor ’20, ziarele americane scoteau în evidență lucrurile “groaznice” produse de marijuana.

Filme ca Refeer Madness, Marijuana: Assasin of Youth, Marijuana: The devil’s weed erau produse de propagandă create de marile companii petroliere.

Spălarea creierelor de către marile companii petroliere, de tutun și alcool continuă și în ziua de astăzi, reclamele TV din ziua de astăzi spun că dacă consumați cannabis contribuiți la activitățile teroriste! Common… cu alte cuvinte dacă fumez un cui la mine în casă, în liniște tolănit în pat, exercit o activitate teroristă.

Jumătate de milion de decese anuale se datorează consumului de tutun, o altă jumătate de milion alcoolului. Până în prezent nesemnalându-se nici măcar un singur deces datorat consumului acestui drog de MARE RISC. Nici măcar pe termen lung. Tare sau cum? De ce este atât de incriminat consumul?

În 1999 existau 141 de milioane de consumatori de cannabis declarați. Astăzi sunt convins că există mult mai mulți, datorită internetului și promovării PRO. Cannabisul fiind demult considerat principala sursă de venit a Statelor Unite ale Americii.

Ideologiile sau zvonurile că marijuana este asemănătoare cu o stare de beție este total eronată. Marijuana te face să simți că timpul se scurge mai încet, astfel te face mai capabil să-ți faci management asupra ta, să apreciezi artele, natura și tot ce este cu adevărat frumos si interesant. Această senzație o consider a fi opusă cu cea produsă de alcool(instabilitate, vomă, violență, prostie, deficiența de a te controla). Cert este că nu poți descrie perfect efectele. Este ceva unic, în funcție de personalitatea fiecăruia.

În concluzie cânepa este ilegală pentru că miliardarii lumii nu se mai satură de bani. Sau din temerea guvernelor că masele de oamenii ar putea vedea lucrurile diferit, judeca diferit sau chiar pot deveni mai inteligenți.

 

Sursa: http://teodormarin.ro


blog comments powered by Disqus
Last Updated on Wednesday, 05 September 2012 09:14
 


Powered by great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.